Nykyään siirrytään kerrostalojen lukituksissa sähköisiin "lätkällä" avattaviin lukkoihin. Sähkökatkon aikana "lätkä" ei toimi, ellei järjestelmän sähkönsyöttöä…

Kysytty
12.6.2020

Nykyään siirrytään kerrostalojen lukituksissa sähköisiin "lätkällä" avattaviin lukkoihin. Sähkökatkon aikana "lätkä" ei toimi, ellei järjestelmän sähkönsyöttöä ole varmennettu. Pitkän sähkökatkoksen aikana varmennuksen kapasiteetti saattaa loppua, jolloin lukot eivät aukea. Onko olemassa säännöksiä tai vaatimuksia lukituksen tekemiseksi niin, että myös pitkän sähkökatkon aikana asukkaat pääsevät mekaanisesti toimivalla avaimella kerrostalon kaikkiin niihin tiloihin, joihin "lätkällä" päästään?

Vastaus

Vastattu
17.6.2020

Sähkölukot saavat usein virtansa paristoista, eikä sähkökatkos silloin ole ongelma. Sähkö- tai älylukoista tietoa esim. allaolevilta sivuilta.

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/avain-on-pian-historiaa-163864/

https://kaski.fi/alylukot/

Perusteellinen tietoteos aiheesta on Sähköinen oviympäristö -kirja, jossa on tietoa mm. määräyksistä, ohjeista ja suosituksista. Kirjan saa lainaan Helmet-kirjastoista:

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2310835__SS%C3%A4hk%C3%B6inen%20oviymp%C3%A4rist%C3%B6%20__Orightresult__U__X7?lang=fin&suite=cobalt 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.