Moikka! Tiedän, että Maurice Druonin Kirotut kuninkaat- sarjasta on suomennettu 2 ensimmäitä osaa. Onko sarjan seuraavia osia suomennettu? Nettiä googlaamalla…

Kysytty
2.1.2013

Moikka!
Tiedän, että Maurice Druonin Kirotut kuninkaat- sarjasta on suomennettu 2 ensimmäitä osaa. Onko sarjan seuraavia osia suomennettu? Nettiä googlaamalla tulee vastaan tieto, että ei, mutta minulla on kuitenkin jostain tiedossani suomenkieliset nimet niille muillekin sarjan osille: 3 Kruunun myrkyt 4 Miesperimys 5 Naarassusi 6 Ranskan lilja ja Englannin leijona. Voisitteko löytää asiasta luotettavaa tietoa?

Vastaus

Vastattu
3.1.2013
Päivitetty
3.1.2013

Suomen kansallisbibliografian Fennican mukaan Maurice Druonin Kirotut kuninkaat -sarjasta on suomennettu vain kaksi ensimmäistä osaa, joiden alaotsikot ovat Kuristettu kuningas ja Rautakuningatar. Muiden osien suomennoksista ei löydy minkäänlaisia viitetietoja.

Esimerkiksi laajasta kansainvälisestä kirjastotietokannasta WolrCatista (ks. linkki alla) löytyvät jatko-osien alkukieliset nimet ja ne täsmäävät kertomiesi suomenkielisten nimien kanssa.

https://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI
http://www.worldcat.org/
http://fr.wikipedia.org/wiki/Les_Rois_maudits
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Accursed_Kings

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Minäkin ihmettelen miksi ei ole julkaistu. Tosi kiva lukea juonitteluja 1300 luvulta. Suomi on pieni maa, mutta ei se näin pieni saisi olla. Ostaisin sarjan vaikka jostain kirjakerhosta jos ei muuten

Koko sarja (kuusi osaa) oli ilmeisesti tarkoitus suomentaa ja siksi noissa kahden ensimmäisen kirjan kansilehdissä oli nuo nimet jo valmiiksi. Sarjassa on myöhemmin (1977) ilmestynyt seitsemäskin osa, mutta sitä ilmeisesti ei ollut tarkoitus suomentaa, koska sitä ei listassa ole.
Nuo osien suomennetut nimet olivat:
1. Rautakuningas
2. Kuristettu kuningatar
3. Kruunun myrkyt
4. Miesperimys
5. Naarassusi
6. Ranskan lilja ja Englannin leijona
Seitsemäs osa oli nimeltään Quand un roi perd la France (Kun kuningas menettää Ranskan).

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.