Haluaisin kysyä teiltä, että missä René Goscinnyn kirjoittamassa ja Jean-Jacques Sempén kuvittamassa Nikke-kirjassa kerrotaan, kuinka Niken luokalle tulee…

Kysytty
4.3.2017

Hei! Haluaisin kysyä teiltä, että missä René Goscinnyn kirjoittamassa ja Jean-Jacques Sempén kuvittamassa Nikke-kirjassa kerrotaan, kuinka Niken luokalle tulee ulkomaalainen poika, jonka nimi on George ja joka osaa vain englantia. Hänen vanhempansa ovat halunneet hänet ranskankieliselle luokalle, että hän oppisi ranskaa, mutta se ei oikein onnistu, koska hän oppii lähinnä vain haukkumasanoja ja muita sopimattomia sanoja, joten hän ei tule enää luokalle oltuaan siellä vain päivän. Koska Nikke kavereineen ei osaa lausua Georgen nimeä, he kutsuvat häntä Soosiksi ja siksi kyseisen tarinan nimikin on Soosi.

Vastaus

Vastattu
6.3.2017
Päivitetty
6.3.2017

René Goscinnyn ja Jean-Jacques Sempén teoksessa Pikku Nikke (Le Petit Nicolas, 1960) tulee Niken luokalle englantilainen oppilas George Macintosh, joka saa lempinimen Djodjo. Kirjan kuudes kappale on nimetty Djodjon mukaan. Kimmo Korhosen suomennoksessa vuodelta 1977 Georgen lempinimi on tosiaankin Soosi.

http://franceinfo.us/03_books/books/sempe_petitnicolas.pdf
http://joklaaja.blogspot.fi/2015/05/sempe-goscinny-pikku-nikke.html
https://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic
Sempé- Goscinny: Pikku Nikke (WSOY, 1977)

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.