Mitkä ovat näiden kolmen Viipurin kadun nykyiset nimet? Miten numeroinnit ovat muuttuneet? Pyöräsuon kaupunginosa: Lähderinne 1 ja Kannaksenkatu 57 Papula …

Kysytty
27.8.2012

Mitkä ovat näiden kolmen Viipurin kadun nykyiset nimet? Miten numeroinnit ovat muuttuneet?

Pyöräsuon kaupunginosa: Lähderinne 1 ja Kannaksenkatu 57

Papula (tuhoutui lähes kokonaan sodassa?): Naistenkaivotie 9

Vastaus

Vastattu
29.8.2012
Päivitetty
4.9.2018

Viipurin katujen numerointi on monella tapaa muuttunut, eivätkä numerot vastaa entisiä. Taloja on purettu, ja kokonaisia alueitakin tuhoutunut sodan aikana, joten numerointi on monin paikoin täysin entisestä muuttunut.

Viipuri-keskuksen sivuilta löytyy luettelo, jossa on Viipurin katujen nykyisiä ja entisiä nimiä. Kannaksenkadun nykyinen nimi löytyy sitä kautta. Se on Leningradskoe šosse.

Viipuri-keskuksesta löytyi tietoa myös muista nimistä. Naistenkaivontie Papulassa on nykyään Svetogorski pereulok.
Keskuksesta kerrottiin myös, että Lähderinne sijaitsi Lepolan ja Ristimäen hautausmaiden lähellä, mutta sieltä ei löytynyt vastaavaa nykyisen kadun nimeä. Lähdekatu on ilmeisesti nykyään prospekt Povedy.
Viipurikeskuksen sivuja ei ainakaan tällä hetkellä löydy verkosta, mutta tiedot sinänsä on saatu sieltä ja varmaan hyödyttävät.

Myös VirtuaaliViipuri-sivusto on tutustumisen arvoinen. Siellä voi tutustua Viipurin kaupunkiin sellaisena kuin se oli syyskuussa 1939:

http://virtuaaliviipuri.tamk.fi/index.php?lang=fi

Myös Viipuri-portaalista voi löytyä hyödyllistä tietoa http://wiipuri.fi/

8 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei. Domainia http://www.viipurikeskus.fi/ ei löydy enää. Voisitteko piilottaa nuo sivun vasemmalla puolella näkyvät Facebook- ja Twitterkuvakkeet. Häiritsevät lukemista koska peittävät useita kirjaimia vasemmasta reunasta. Käyttämäni selain on Firefox ESR 52.7.3 (32-bit).

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.