Miten nykyään katkaistaan hakutermi AltaVistassa, Ihmemaassa ? Ennen toimi tähti, muttei enää.

Kysytty
3.11.2004

Miten nykyään katkaistaan hakutermi AltaVistassa, Ihmemaassa ? Ennen toimi tähti, muttei enää.

Vastaus

Vastattu
4.11.2004
Päivitetty
4.11.2004

AltaVistassa tai Ihmemaassa ei nykyisin ole mahdollista katkaista hakusanaa nähtävästi millään merkillä. AltaVistassa katkaisu oli mahdollista, mutta siitäkin lienee aikaa reilusti yli vuosi. AltaVistan ohjesivu http://www.altavista.com/help/search/syntax ei kerro mitään katkaisusta. Ei myöskään Ihmemaan sivut.

Google tämän puolestaan toteaa selvästi: "Tuottaakseen mahdollisimman tarkkoja tuloksia Google ei hae sanojen osilla tai tue "wildcard" hakuja (esim lentoyht*). Toisin sanoen Google etsii tarkasti niitä sanoja, jotka kirjoitat hakukenttään." http://www.google.fi/intl/fi/help/basics.html

Arvostettu Searchenginewatch.com listaa sivullaan http://searchenginewatch.com/facts/article.php/2155981 hakukonekomentoja; päivitetty tosin maaliskuussa 2003. Sivulla mainittu AOL Search http://search.aol.com/aolcom/index.jsp katkaisu ?-merkillä ei näytä enää pitävän paikkaansa.
Listalla oleva Northern Light näyttäisi siirtyneen maksulliseksi ja Inktomi hävinnyt vallan kuvasta.

Olisihan se hyvä tässä taipuissa suomen kielessä, että olisi hakukone, joka ymmärtäisi sanavartalon katkaisu. Tällä hetkellä ei sellaista taida löytyä.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.