Mitä sukunimi tsutsunen tarkoittaa? Haluaisin tietää jotakin sen synnystä ja historiasta.

Kysytty
19.11.2006

Mitä sukunimi tsutsunen tarkoittaa? Haluaisin tietää jotakin sen synnystä ja historiasta.

Vastaus

Vastattu
20.11.2006
Päivitetty
17.1.2019

Tsutsusia on asunut Karjalassa, etenkin Suojärvellä ja Salmissa. Nimi on todennäköisesti mukaelma venäläisestä nimestä, mahdollisesti nimistä Schutskoff tai Schutschoff.
Lähde: Pirjo Mikkonen-Sirkka Paikkala Sukunimet

19 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

Tsususunen sukunimi oli kirkonkirjoissa "Metrikoissa" 1800-luvulla Tsutsu. Tsutsunen sukunimi on peräisin venäjän kielestä ”Tsu-Tsu”, venäjäksi "чуть чуть ", joka tarkoittaa suomeksi vähän, vähäistä, pientä. Mummoni Anni oli Suojärven Tsutsusia ja näin hänen veljiä 1950 - 1960 luvulla ja kaikki veljekset olivat kooltaan pieniä / vähäisiä. Mummoni painoi barmaan alle 50 kiloa ja pituutta lienee ollut noin 150 cm. Samoin hänen veljet olivat pieniä miehiä. Mummoni suku oli tullut Suojärven Vegarukseen Varpakylästä, jossa oli Tsutsusten kantatila 1700 - luvulla. Sukua kutsuttiin aiemmin Harakoiksi, eli heidän sukunimi lienee ollut aiemmin Harakka, myöhemmin Tsutsu

Hei, sukututkimuksen mukaan muutama sukupolvi nimi on kirjoitettu Tschutsuhu. Isäni isä on ollut Miina Antoninkoika Tschutsuhu. Häntä on kutsuttu ensimmäisenä sukunimellä Tsutsunen.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?