Mitä ovat mielestänne parhaat verkosta löytyvät taidetietolähdesivustot, jos peruskouluikäisen pitäisi löytää tietoa a) suomalaisista ja b) ulkomaalaisista…

Kysytty
4.11.2018

Mitä ovat mielestänne parhaat verkosta löytyvät taidetietolähdesivustot, jos peruskouluikäisen pitäisi löytää tietoa a) suomalaisista ja b) ulkomaalaisista taiteilijoista?

Vastaus

Vastattu
5.11.2018
Päivitetty
5.11.2018

Suomen kansallisgallerian sivuilla voi ihailla taideteoksia ja päästä katselemaan esimerkiksi Albert Edelfeltin luonnoksia, mutta mitään verkkobiografiaa heillä ei ole.
Verkkoaineistoihin pääsee tutustumaan tästä linkistä:

https://www.kansallisgalleria.fi/kokoelmatietopalvelu/aineistot-verkossa/

Suomen taiteilijaseura ylläpitää kuvataiteilijamatrikkelia, josta löytyy etenkin nykytaiteilijoiden tietoja, mutta myös tietopaketit Suomen merkittävimmistä kuvataiteilijoista.

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/aakkosellinen-lista-taiteilijoista

 

Ulkomaalaisista kuvataiteilijoista löytyy suppeita esityksiä englanniksi esimerkiksi Biographies Online -sivulta : https://www.biographyonline.net/artists.html

Laajempi linkkikokoelma löytyy art cyclopediasta: http://www.artcyclopedia.com/

Suurilla taidemuseoilla (esimerkiksi Louvre, Metropolitan museum of art, National gallery, Ruotsin kansallismuseo) on myös nettisivuillaan tietoa taideteoksista ja taiteilijoista.
Jos etsii tietoa jostain tietystä taiteilijasta, kannattaa vierailla kyseisen maan kansallisgallerian nettisivuilla. Ne ovat yleensä maan virallisella kielellä, mutta usein myös englanniksi.

Unohtaa ei sovi myöskään Wikipediaa. Wikipedia-artikkelista löytyy lopusta usein lista käytetyistä lähteistä.

Mitään yhtä tietokantaa ei minun tietojeni mukaan ole. Nettilähteiden lisäksi kannustaisin vierailemaan kirjastossa. Esimerkiksi Turun pääkirjaston taidekirjakokoelmat ovat mittavat ja varastosta löytyy vielä lisää. Lisäksi bonuksena on aina kirjastohenkilökunnan apu.

 

Ystävällisin terveisin,

 

 

 

 

 

 

 

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.