Kotonamme on suhteellisen vaatimaton talvinen maalaus Viipurin pyöreästä tornista (?) vuodelta 1942, jonka on signeerannut E. Suomela. Jostain…

Kysytty
10.1.2012

Kotonamme on suhteellisen vaatimaton talvinen maalaus Viipurin pyöreästä tornista (?) vuodelta 1942, jonka on signeerannut E. Suomela.
Jostain nettikeskustelusta löysin maininnan, että kyseinen henkilö (taidemaalari ?) olisi maalannut sota-aikana maisemamaalauksia ja hänen yksi työnsä olisi Sotamuseon kokoelmissa.
Kuka oli E. Suomela, koska hän eli ja oliko hänellä taiteellista koulutusta? Itse en ole onnistunut löytämään netistä mitään tietoa.

Vastaus

Vastattu
16.1.2012
Päivitetty
16.1.2012

Valitettavasti käytettävissä olevista lähteistä ei ole löytynyt tarkempaa tietoa taiteilija E. Suomelasta. Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmissa olevissa taiteilijamatrikkeleissa ei ole mainittu E. Suomelaa muuten, kuin että on viitattu Matti Vuolanteen teokseen Suomalaisen kuvaamataiteen lähdehakemisto vuodelta 1980. Siinä taas E.Suomelan kohdalla on merkintä Sotamus., eli siis ilmeisesti viittaus taiteilijan teoksiin Sotamuseon kokoelmissa. Kannattaa ottaa yhteyttä Sotamuseoon, ehkäpä heillä on enemmän tietoa taiteilijasta. Museon yhteystiedot sivulla http://www.museot.fi/museohaku/index.php?museo_id=21125
(www.museot.fi >Museohaku > Museot aakkosittain > Sotamuseo)

10 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

"Maalaus Viipurin pyöreästä tornista vuodelta 1942" minulla myöskin maalaus vuodelta 1941 Viipurin kellotornista sekin on maalannut E.Suomela.

Meilläkin on maalaus Viipurin kirkosta signeeraus E.Suomela 1941.Tekijä saattaa olla Jakob Einari Suomela syntynyt Kortesjärvellä ja kuolinaika on 4.1.1967.Hän oli suomalainen jääkärimajuri joka oli saanut sotakoulutuksensa Saksassa.Maalauksen takana on lyijykynällä kirjoitettu teksti maalaus esittää Viipurin kirkkoa.Taulu on mieheni perintönä saatu hänen äidin siskoltaan joka ili syntynyt Viipurissa.

Maalaus joka meillä on kuvaa Vanhan Tuomiokirkon kellotornia talvisessa maisemassa vastaus edelliseen.Tornin kuvaus muisttuttaa kuvia joita selasin netistä joten kyse ei ole Viipurin kirkosta.(oikaisu)

Moi.

Mulla maalaus ja kuvassa soutuvene on vedetty rannalle, puita ja kauempana saari jossa mökki. Signeeraus E. Suomela. 1945

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.