Mitä kirjallisuutta on tarjolla darin kielellä esim. turvapaikanhakijoille? Entä onko kirjastoilla maahanmuuttajille suunnattuja palveluita ja kohdennettuja…

Kysytty
12.12.2015

Mitä kirjallisuutta on tarjolla darin kielellä esim. turvapaikanhakijoille? Entä onko kirjastoilla maahanmuuttajille suunnattuja palveluita ja kohdennettuja viestintäkanavia kuten web-sivua tai facebook ryhmää tai ohjausta tai tapahtumia?

Vastaus

Vastattu
15.12.2015
Päivitetty
15.12.2015

Monikielisen kirjaston kokoelmissa oli vuonna 2014 213 darinkielistä kirjaa. Monikielinen kirjasto sijaitsee Helsingin kaupunginkirjaston Pasilan kirjastosta. Sieltä lähetetään kuntien kirjastoihin eri puolille Suomea kirjoja ja muuta lainattavaa kirjastojen toiveiden ja kokoelman riittävyyden mukaan.

Kirjastoilla on maahanmuuttajille suunnattuja palveluita. Yksi suosittu tapahtuma ovat monissa kirjastoissa järjestettävät kielikahvilat, joihin ovat tervetulleita kaikenkieliset keskustelemaan suomen kielellä:

http://www.kirjastot.fi/fi/node/1194#.Vm_NCPM8KUk

Alla olevien linkkien kautta löydät tietoa Monikielisestä kirjastosta ja esimerkinomaisesti pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen ja Tampereen kaupunginkirjaston sivuilta löytyvää tietoa maahanmuuttajille suunnatuista palveluista.

http://www.kirjastot.fi/fi/monikielinen-kirjasto#.Vm_FJ_M8KUm

http://helmi/Kir/asiat/palvelut_asiakasryhmille/maahanmuuttojakotoutumi…

http://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjastot/maahanmuuttajan…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.