Mistä voisi löytää kattavan listan / yhteenvedon Suomessa julkaistuista lehdistä ja niiden levikeistä 1800-luvun alusta nykypäivään asti? Jos kattavaa listaa…

Kysytty
31.1.2006

Mistä voisi löytää kattavan listan / yhteenvedon Suomessa julkaistuista lehdistä ja niiden levikeistä 1800-luvun alusta nykypäivään asti? Jos kattavaa listaa ei ole, löytyyköhän edes laajalevikkisimmät lehdet huomioivaa listaa?

Vastaus

Vastattu
2.2.2006
Päivitetty
2.2.2006

Tällaista listaa ei taida olla olemassa, ei kattavaa eikä laajalevikkisimmistäkään.

Suomen kansallisbibliografia Fennican avulla (http://fennica.linneanet.fi/) voi löytää kaikki Suomessa joskus julkaistujen lehtien tiedot. Helsingin yliopiston kirjaston sivuilta (http://digi.lib.helsinki.fi/sanomalehti/secure/main.html) käy ilmi, että pelkästään vuosina 1771-1890 Suomessa ilmestyi 165 sanomalehteä, aikakauslehdet eivät ole luvussa mukana.

Suurilevikkisimpien sanomalehtien tilastoja vuodesta 1995 löytyy Tilastokeskuksen Internet-sivuilta:

http://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_kulttuuri.html#aikakausle…

Sivuilta löytyy myös tilastoja sanoma- ja aikakauslehtien määristä vuodesta 1980. Tilastokeskuksen Joukkoviestimet-julkaisusta (ilmestynyt kuitenkin vasta vuodesta 1987) voisi olla jotakin apua.

Levikintarkastus oy:n sivuilta (http://www.levikintarkastus.fi/) saat tietoa joidenkin lehtien levikeistä muutamalta vuodelta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.