Mistä saisin tietoa suomelaisen kirjaston historiasta? Esim. missä ja milloin avattiin Suomessa ensimmäinen kirjasto, miksi se avattiin, mikä erilaista siinä…

Kysytty

Hei!
Mistä saisin tietoa suomelaisen kirjaston historiasta? Esim. missä ja milloin avattiin Suomessa ensimmäinen kirjasto, miksi se avattiin, mikä erilaista siinä oli kuin nykykirjastossa? Ja kuinka paljon kirjastoja on Suomessa nyt? Ja kuinka erikoinen asia suomalainen kirjastosysteemi on, onko samanlaisia laajasti maailmalla vai ei?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Vuonna 2009 on julkaistu erittäin laaja (880 s.) Suomen yleisten kirjastojen historia (kustantaja BTJ Finland, toimittaja Ilkka Mäkinen), joka kattaa sekä varhaisen historian että nykypäivän. Tämä kirja löytyy varmasti useimmista suomalaisista isommista kirjastoista.

Kaikkiin kysyjää askarruttaviin kysymyksiin kirja ei välttämättä suoraan vastaa, joten voisi olla hyvä idea ottaa yhteyttä myös Suomen kirjastoseuraan (suomenkirjastoseura.fi), joka on suomalaisten yleisten kirjastojen yhteinen aatteellinen järjestö.

Tarkkoja tilastotietoja löytää opetus- ja kulttuuriministeriön ylläpitämästä virallisesta kirjastotilastosta, joka löytyy verkosta osoitteesta http://tilastot.kirjastot.fi/. Tieteellisten kirjastojen osalta vastaavia tietoja löytyy osoitteesta : https://yhteistilasto.lib.helsinki.fi/

Heikki Poroila
HelMet-musiikkivarasto

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Ensimmäinen yleisöllekin avoin lainakirjasto: Vaasa.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.