Otsikko
Mistä nettisivulta tai jostain lehdestä ym. löydän kevään 2005 äidinkielen yo-kirjoituksien aiheet ja niihin kuuluvat tekstit?

Kysytty

Mistä nettisivulta tai jostain lehdestä ym. löydän kevään 2005 äidinkielen yo-kirjoituksien aiheet ja niihin kuuluvat tekstit?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Äidinkielen yo-tehtävät on julkaistu kirjana nimellä Ylioppilasaineita 2005, jossa on koekysymysten lisäksi niiden pohjalta kirjoitettuja aineita ja vinkkejä kirjoittajille. Se löytyy kirjastosta, https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1737483?lang=fin (Helsinki) ja muut kirjastot Finna.fi, https://www.finna.fi/Search/Results?lookfor=ylioppilasaineita+2005&type….

Tällä hetkellä verkosta löytyvät yo-kokeet vuodesta 2008 eteenpäin Ylen sivulta, https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/yo-kokeet-aidinkieli ja vuoteen 1969 asti Digitaaliarkistosta, http://digi.narc.fi/ylioppilastehtavat.html

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei,
tuo linkki ei enää toimi. Olisiko mahdollista saada toinen linkki tai sijainti, josta vanhat äidinkielen yo-kokeet löytyvät?

Päivitin vastausta. Valitettavasti näyttää siltä, että tuon vuoden koetehtäviä ei löydy avoimesti luettavaksi verkosta. Ylioppilastutkintolautakunnalla on kaikki tehtävät, mutta he luovuttavat niitä koulujen ulkopuolelle vain tutkimuskäyttöön. Opettajat pääsevät Wilman kautta tunnistauduttuaan käyttämään tätä Examina-palvelua, https://www.ylioppilastutkinto.fi/tietopalvelut/vanhat-kokeet

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.