Mistä etsisin tietoa kahvilan/kahvikioskin tai vastaavan perustamisesta, luvista, paikan etsimisestä ym.

Kysytty
5.10.2021

Mistä etsisin tietoa kahvilan/kahvikioskin tai vastaavan perustamisesta, luvista, paikan etsimisestä ym.? Olen 65-vuotias eläkeläinen Varsinais-Suomesta.
Kiitos!

Vastaus

Vastattu
8.10.2021
Päivitetty
8.10.2021

Turun seudun kuntien yrittäjäksi aikoville ja yrityksille suunnatut yrityspalvelut on keskitetty seudun kehitysyhtiöön Turku Science Park Oy:hyn, jonka asiantuntijat antavat neuvontaa ja tarjoavat palveluja mm. yrityksen perustamiseen. Tarjolla on startti-infoja ja starttipajoja sekä henkilökohtaista perustamisneuvontaa ja myös toimitiloja kaikenkokoisille yrityksille.

https://turkubusinessregion.com/ideasta-yritykseksi/

Palvelut yrityksille https://www.turku.fi/palvelut-yrityksille

Kaupungin kioskit ja kioskiopaikat https://www.turku.fi/palvelut/kioskit-ja-kioskipaikat

Turun rakennusvalvonnan ohjeet ravintolan tai kahvilan perustamisesta https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//ohje_ravintolan_t…

Ohessa vielä esimerkki jäätelökioskin perustamisesta https://www.jäätelöakatemia.fi/page/19/kioskin-tai-kahvilan-perustaminen

Kirjastosta löytyy yleisiä yrityksen perustamisoppaita, esimerkiksi Tuulikki Holopaisen toimittama vuosittain uudistuva Yrityksen perustamisopas: käytännön perustamistoimet (2021). Stephen Millerin teos Starting and running a sandwich-coffee bar: an insider guide (2002) kertoo kahvilan perustamisesta ja hoitamisesta.

 

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.