Minulle on jäänyt 90-luvun alusta mieleen jokin jenkan tapainen kappale, joissa sanottiin etunimeltä sen ajan eturivin poliitikkoja. Se oli tämäntapainen:…

Kysytty
2.4.2018

Minulle on jäänyt 90-luvun alusta mieleen jokin jenkan tapainen kappale, joissa sanottiin etunimeltä sen ajan eturivin poliitikkoja. Se oli tämäntapainen: Matti se sitä ja sitä, Pekka se sitä ja sitä. Muistikuva on erittäin hatara, muistan vain että kappale soi televisiossa ja siinä vilahteli näiden sen ajan merkittävien poliitikkojen kuvia. Olin itse silloin aika pieni, ja siksi muistan niin huonosti tämän. Tietäisikö kukaan, mikä kappale on kyseessä?

Vastaus

Vastattu
6.4.2018
Päivitetty
6.4.2018

Irwin Goodmanin esittämässä jenkassa Kopla ja kummisetä luetellaan nimeltä melko monta suomalaista poliitikkoa: Manu, Paavo, Ahti, Virolaisen Jussi, Uffe, Arska. Kappale on alun perin tehty 1979, mutta se julkaistiin myöhemmin v. 1985 kokoelmalla Tahdon lättähattujen vanhainkotiin.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Mutta näin sen 90-luvun alussa, ja siinä muistaakseni vilahteli ainakin sen ajan ministereitä, eli Esko Ahon hallituksen ministereitä. Aivan satavarma en tietenkään ole, mutta tämä on vahva veikkaus. Saattoi liittyä johonkin politiikalle irvailevaan ohjelmaan.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.