Minulle luettiin pienenä kirjaa, jossa esiintyi peikkohahmo, jota kutsuttiin Penttahittiseksi. Kirja oli alunperin äitini lapsuudenkirja ja siten ehkä 30- tai…

Kysytty
18.1.2015

Minulle luettiin pienenä kirjaa, jossa esiintyi peikkohahmo, jota kutsuttiin Penttahittiseksi. Kirja oli alunperin äitini lapsuudenkirja ja siten ehkä 30- tai 40-luvulta. Nimeä en enää muista. Jotain siinä puhuttiin vuoresta. Mikä kirja mahtoi olla kyseessä ja onko sitä enää missään kirjastossa? Olisi mukava saada vielä lukea sitä vaikka omille lapsenlapsille.

Vastaus

Vastattu
19.1.2015
Päivitetty
19.1.2015

Maija-Leena Noppari on kirjoittanut kirjat Penttahittisen pidot vuoressa (v. 1938) ja Penttahittisen kasvatti (v. 1946). Edellisen on kuvittanut Helga Sjöstedt, ja jälkimmäisen Soini Talaskivi.

Satuja on julkaistu myöhemmin kirjassa Vuorenkuningas Penttahittinen (v.1965). Tämä kirja sisältää kokonaan Penttahittisen pidot vuoressa -teoksen, ja joitakin satuja kirjasta Penttahittisen kasvatti. Lisäksi teoksessa on osia Maija-Leena Nopparin Topias Todenpuhuja -kirjasta. Vuorenkuningas Penttahittinen -kirjan on kuvittanut Leena Puranen.

Vuorenkuningas Penttahittinen -teoksesta on olemassa vielä v:lta 2005 selkokielinen versio, jossa on useita eri kuvittajia.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.