Minulla on kirpputorilta ostettu taulu, joka on jäljennös ilmeisesti 1600-luvun taulusta. Tämä jäljennös on tehty 1960-luvulla, ilmeisesti Pariisissa…

Kysytty
23.3.2017

Minulla on kirpputorilta ostettu taulu, joka on jäljennös ilmeisesti 1600-luvun taulusta. Tämä jäljennös on tehty 1960-luvulla, ilmeisesti Pariisissa. Haluaisin tietää kaiken mahdollisen alkuperäisestä taulusta, taiteilijasta ja taulussa olevasta pienestä pojasta. Taulun takana on seuraavat tekstit: "LONGHI Fanciullo moro L'enfant noir Negro boy Der Mohr".

Kuvassa on nuori, tummaihoinen poika puettuna länsimaalaisesti. Hänellä on yllään hienot, valkeat vaatteet ja valkea päähine. Kaulassaan hänellä on kallis, kultainen risti jossa on punaisia rubiineja. Puvussa on kultaiset napit ja korvissa pisaran muotoiset, kultaiset korut. Päähineessä sulka. Hän katsoo ylpeänä katsojaanja sivelee ristiään. Hän on juuri ehkä kääntynyt kristityksi.

Vastaus

Vastattu
24.3.2017
Päivitetty
24.3.2017

Hei Asta!

Kuvauksesi taulusta oli niin yksityiskohtainen, että hoksasin heti mistä oli kyse.
Alkuperäisen taulun maalasi venetsialainen muotokuvamaalarina parhaiten tunnettu Alessandro Longhi (1733 - 1813) noin vuonna 1760. Longhin isä oli myös tunnettu maalari Pietro Longhi.
Alessandro Longhi syntyi, työskelnetli ja myös kuoli Venetsiassa, missä hän maalasi vuosikymmeniä silmäätekevien muotokuvia.
Maalaus nuoresta tummaihoisesta pojasta on kooltaan 75x65 cm ja se on yksityiskokoelmassa.

Tässä vielä linkki kuvaan maalauksesta: http://www.the-athenaeum.org/art/full.php?ID=234999

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.