Minkähän nimisestä kirjasta löytyvät sadut: "Matti, Musti, Mirri ja Teppo" , Pikku Maija (Mari) taikinatiinussa" ja "Koivu ja Tähti" ...? Voi olla kysymyksessä…

Kysytty
20.2.2015

Hei! Minkähän nimisestä kirjasta löytyvät sadut: "Matti, Musti, Mirri ja Teppo" , Pikku Maija (Mari) taikinatiinussa" ja "Koivu ja Tähti" ...? Voi olla kysymyksessä 50-luvun kirja? Kiitos etukäteen vastauksesta. Satukirjoista kiinnostunut lukutoukka

Vastaus

Vastattu
23.2.2015
Päivitetty
23.2.2015

"Matti, Musti, Mirri ja Teppo" –satu sisältyy vanhaan lukukirjaan Hyvästi aapiskukko (toim. Aarni Penttilä, Gummerus, useita painoksia).

"Pikku-Mari taikinatiinussa" on luettavissa esimerkiksi teoksista Pieni aarreaitta. 1 / koonneet Tuula Korolainen ja Riitta Tulusto (WSOY, 1991) ja Käkikoski, Hilda: Satuja, joita isoäiti rakasti (Otava, 1963, 3.p, Sarjassa Meidän lasten kirjasto).

Myös Zacharias Topeliuksen klassikkosadun "Koivu ja tähti" voi lukea Korolaisen ja Tuluston toimittamasta teoksesta Pieni aarreaitta. 1. "Koivu ja tähti" sisältyy myös lukuisiin muihin antologioihin ja lukukirjoihin. Satu löytyy esimerkiksi teoksista Kansakoulun lukukirja. 1 (toim. K. A. Horma, Hilda Huntuvuori, E. A. Saarimaa, WSOY, useita painoksia), Keskikoulun lukukirja. I osa (toim. Erkki Kivijärvi, Oskari Mantere ja V. Tarkiainen, WSOY, useita painoksia).

Tietokantojen avulla ei valitettavasti löytynyt teosta, jossa nämä kaikki kolme tarinaa olisivat samoissa kansissa.

Lähteet:
http://www.lastenkirjainstituutti.fi/tietokannat/
http://pandora.lib.hel.fi/kallio/sadut/hae.html

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.