Miksi Panic At The Disco bändin laulajan Brendon Urien ääni kuulostaa ihan Fall Out Boy bändin laulaja Patrick Stumpin ääneltä ? Kysyy Sofia

Kysytty
1.1.2020

Miksi Panic At The Disco bändin laulajan Brendon Urien ääni kuulostaa ihan Fall Out Boy bändin laulaja Patrick Stumpin ääneltä ?
Kysyy Sofia

Vastaus

Vastattu
8.1.2020
Päivitetty
8.1.2020

Patrick Stumpin ja Brendon Urien lauluäänen samankaltaisuutta ja paremmuutta on pohdittu netissä pitkään. Molempien juuret ovat 2000-luvun alun punk-pop- ja emo-tyyleissä. Heidän yhtyeensä löivät läpi MTV:ssa samoihin aikoihin. Stump ja Urie tuntevat toisensa hyvin: Fall Out Boy ja Panic! at the Disco ovat tehneet yhteisiä kiertueita. Miehet ovat vierailleet toistensa yhtyeiden solistina ja ovat varmaankin samalla saaneet vaikutteita toisiltaan.

Kummallakin kerrotaan olevan huomattavan laaja ääniala, joskin vain Urien kuulee käyttävän myös alarekisteriään. Emo-tyyliin kuuluu räväkkä soitto ja vahvasti tunnepitoinen laulutyyli. Melodiat kulkevat enimmäkseen ylärekisterissä. Miehillä on samantyylinen äänenkäyttötapa, jolla laulumelodia saadaan kuulumaan lujaa soittavan bändin yli. Yhtä näistä tekniikoista kuvataan englanniksi termillä belting.

Samankaltaisuuteen vaikuttaa jonkin verran myös nykypopin tuotantotapa. Laulajien ääntä kompressoidaan sekä säröytetään, ja sävelpuhtauden korjaukseen tarkoitettua autotune-softaa käytetään soundin takia, vaikka laulajalla ei olisikaan vaikeuksia pysyä nuotissa. Nämä toimet saattavat yhdenmukaistaa laulusoundia.

Stump ja Urie ovat kertoneet esikuvikseen hyvin erilaisia muusikkoja. Niiden ulkopuolelta vertailukohtana tulevat mieleen ainakin Jeff Buckley sekä Musen Matt Bellamy.

http://www.divadevotee.com/2015/05/vocal-profile-patrick-stump.html?m=1

http://www.criticofmusic.com/2015/07/vocal-range-and-profile-brendan-urie.html

https://www.quora.com/Does-Brendon-Urie-use-autotune

https://voicemanual.net/fi/paa-aani-rintaaani-mita-ovat-rekisterit/

https://thatsweetroar.com/blog/the-truth-about-belting-and-the-lies-youve-been-told

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.