Luin lapsena kirjaa (1990-luvulla), joka oli tullut lasten kirjakerhosta tai lasten parhaat kirjat kerhosta. Siinä oli muistaakseni apina, jonka nimi oli mungo…

Kysytty
24.10.2016

Hei

Luin lapsena kirjaa (1990-luvulla), joka oli tullut lasten kirjakerhosta tai lasten parhaat kirjat kerhosta. Siinä oli muistaakseni apina, jonka nimi oli mungo/mango tms. Ja hienot piirretyt kuvat, kenties viidakosta? Yksityiskohdat eivät muistu mieleen, muistan vaan kuinka paljon kirjasta pidin. Mikäköhän kirja oli kyseessä?

Vastaus

Vastattu
26.10.2016
Päivitetty
31.10.2016

Voisikohan kyse olla Rae Lambertin Mungo-kirjoista, joita 90-luvulla ilmestyi useampiakin, mutta joita ei tällä hetkellä ole kirjastojen kokoelmissa juurikaan. Helmet-kirjastoissa on muutama kappale ruotsin kielisenä. Muualta Suomesta joitakin Mungo-kirjoista saattaisi saada kaukolainaksi.

Suomen lastenkirjainstituutin Onnet-tietokannasta löytyvät tiedot viidestä Mungo-kirjasta: Mungo maailmalla, Mungo tutustuu jokilaaksoon, Mungo tutustuu metsän eläimiin, Mungo tutustuu pikku eläimiin, Mungo tutustuu sademetsään. Kaikki on julkaistu suomeksi vuonna 1994, kustantaja on Kolibri-kustantamo. Kirjoja kuvaillaan näin: "Mungo on Brasilian sademetsissä syntynyt hämähäkkiapina, joka asuinalueensa tuhouduttua on jäänyt kodittomaksi. Pikku apina ystävystyy maailmaa kiertelevän albatrossin kanssa, sekä vekkulin sopulin kanssa. Yhdessä kolmikko matkaa ympäri maapalloa kamppaillen harvinaisten, uhanalaisten eläinten puolesta."

Alla on myös linkki kirjailijan sivulle, jossa on kuvia Mungo-kirjoista.

http://lastenkirjainstituutti.fi/
https://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI
http://www.helmet.fi/fi-FI
http://www.jacketflap.com/rae-lambert/128060

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.