Löytyykö jostain opetusmateriaalia dvd:llä kirjastonkäytöstä? Esim. eskarilaisille oli ennen Matti löytää kirjaston-video. Onkohan vastaavaa dvd-levyä, jossa…

Kysytty
16.2.2016

Löytyykö jostain opetusmateriaalia dvd:llä kirjastonkäytöstä? Esim. eskarilaisille oli ennen Matti löytää kirjaston-video. Onkohan vastaavaa dvd-levyä, jossa kirjastonkäyttöä opetetaan hauskasti ja lapsia kiinnostavasti? Muutenkin kivat värikkäät opetusmateriaalit eri-ikäryhmien lapsille olisi hakusessa.

Vastaus

Vastattu
17.2.2016
Päivitetty
17.2.2016

Lapsille suunnattu kirjaston opastusvideoita tuntuu olevan heikosti. Tutkimistani tietokannoista ei tullut vastaan muuta kuin tuo mainitsemasi ”Matti löytää kirjaston”.

Kirjastojen sivuillakin olevat opastusvideot näyttävät olevan suunnattu enemmänkin aikusille kuin lapsille. Osoittain ongelmana voi olla sekin, että eri kirjastoissa esimerkiksi lainausautomaatit saattavat olla erilaisia, ja kirjastojen käyttösäännötkin vaihtelevat sen verran paljon, ettei niistä voi kovin yksityiskohtaista yleisohjetta tehdä.

Kirjastokaistalla osoitteessa http://www.kirjastokaista.fi/kurkistuskulisseihin-lastenohjelmat/ on yleisiä videoita kirjaston käytöstä lapsille sopivassa muodossa. Tapiolan kirjasto on julkaissut YouTubessa lasten ja nuorten tekemiä opastusvideoita. Niitä voi selailla osoitteessa https://www.youtube.com/playlist?list=PLiw9gVcuY4MoSUHi8gd4QFgpq3QMJ8zUt.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.