Kuulin ihmeekseni, että esimerkiksi kakkutaikinan saa nostettua ilman hiivoja sun muita leivinjauheita, jotenkin kananmunan avulla. Voiko tällainen olla totta?…

Kysytty
2.5.2011

Kuulin ihmeekseni, että esimerkiksi kakkutaikinan saa nostettua ilman hiivoja sun muita leivinjauheita, jotenkin kananmunan avulla. Voiko tällainen olla totta? Jos on, kuinka se tapahtuu?

Vastaus

Vastattu
3.5.2011
Päivitetty
3.5.2011

Nostatus kananmunan avulla tulee kyseeseen lähinnä tavallisesti leivinjauheella tai soodalla kohotettavia taikinoita valmistettaessa. Jos leivonnaisiin pannaan paljon munia ja vatkataan ne hyvin, ei kohotusaineita tarvita. Kun kevyeen taikinaan vatkataan runsaasti ilmaa, se kohottaa taikinan kuten esimerkiksi sokerikakussa. Voitaikinoissa toimii niihin kaulittu voi kohotusaineena.

Lähteet:
Marja Helaakoski-Tuominen, Pula-ajan keittokirja. WSOY, 1941
Keittotaito. WSOY, 1977

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.