Kirjastonhoitaja! Etsin tietoa Kansan Tahto- ja Pohjolan Työ-lehdissä 1993-96 olleista artikkeleista. Ostrobotnia- verkkohausta löysin oululaisen sanomalehti…

Kysytty
6.11.2013

Hei Kirjastonhoitaja!

Etsin tietoa Kansan Tahto- ja Pohjolan Työ-lehdissä 1993-96 olleista artikkeleista. Ostrobotnia- verkkohausta löysin oululaisen sanomalehti Kalevan artikkelin, joka käsitteli etsimääni aihetta.
Tiedän toimittajien nimet, aiheen ja juttuun haastatellut henkilöt. Mitä muita tietokantoja voisi olla? Tarvitsen lähinnä lähdemateriaalin todeksi osoittamisessa, joten itse juttuja en välttämättä tarvitse. Ostrobotniasta löysin Kalevan artikkelin täsmätiedot. Minulla oli vain Kalevan lehtileike, joten olin vailla julkaisuajankohtaan ja julkaisijaan liittyviä tietoja. Haluaisin vielä tarkistaa, löytyykö em. lehdistä lisää tietoa, koska muistelen niisäkin asiaa käsitellyn.

Vastaus

Vastattu
11.11.2013
Päivitetty
11.11.2013

Hei!

Arto artikkeliviitetietokannasta löytyy joitain vanhoja Kansan tahto –lehden artikkeleiden viitetietoja.

https://arto.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI

Kansan tahto -lehti on myös vielä olemassa ja toimitukselta voisi varmaan tiedustella onko heillä käytössään oma lehtiarkisto ja tietokanta.

http://www.kansantahto.fi/

Pohjolan työ –lehteä ei enää ole, mutta mikrofilmatut lehdet löytyvät mm. Kansalliskirjaston ylläpitämästä Fennica-kokoelmasta.

Asiaa hankaloittaa se, että vaikuttaa siltä kuin näiden kyseisten lehtien numeroita ei olisi systemaattisesti asiasanoitettu tai viety mihinkään yleisesti käytettävään tietokantaan. Arto sisältää lähinnä keskeisimpien julkaisujen tiedot. Työväenliikkeen kirjaston henkilökunta saattaisi kuitenkin tietää, mistä ongelmaa kannattaisi lähteä ratkomaan.

http://www.tyovaenperinne.fi/

Vantaan kaupunginkirjaston tiedonlähteet-sivulta http://kirjasto.vantaa.fi/tie...p?page=4 löytyy luettelo erilaisista hyödyllisistä artikkeli- ja lehtitietokannoista.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.