Kirjastoista harva on suunniteltu liikuntavammaisille. Pelkkä sisäänpääsy on joskus mahdotonta painavien ovien vuoksi. Mitä vinkkejä voisitte antaa meille…

Kysytty
22.5.2020

Kirjastoista harva on suunniteltu liikuntavammaisille. Pelkkä sisäänpääsy on joskus mahdotonta painavien ovien vuoksi. Mitä vinkkejä voisitte antaa meille pyörätuolilla / rollaattorilla liikkuville, jotka emme pääse nauttimaan kirjastoista? Onko mitään suunnitelmia joskus tulevaisuudessa puuttua tähän suureen ongelmaan? Keille kirjasto on tarkoitettu? Me emne koe olevamme tervetulleita.

Vastaus

Vastattu
29.5.2020

Kuntaliitto on antanut yleisille kirjastoille saavutettavuussuositukset, ohessa julkaisu (vuodelta 2016), http://shop.kunnat.net/product_details.php?p=3215. Rakennuksien sisäänpääsystä ja niiden sisällä liikkumisesta on siellä ohjeita ja tilannetta on pyritty korjaamaan niiden mukaiseksi. Joissain vanhoissa rakennuksissa tämä saattaa olla haastavaa, mutta joka tapauksessa esteettömyys ja saavutettavuus ovat vaatimuksia kirjastoille, jotka niiden pitäisi täyttää. On ikävää, jos osa väestöstä ei tunne olevansa tervetullut. Helpoin tapa korjata tilannetta on ottaa yhteys kirjastoihin, joita käyttää, mutta joissa asiointi ei ole helppoa. Näin ongelmat tulevat esille siinä kirjastossa ja on mahdollista yhdessä miettiä, miten ne korjattaisiin.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentit

Olen ottanut yhteyttä mm Töölön kirjastoon painavista ovista, ja he sanoivat että ovet ovat painavat ettei tuuli niitä niin helposti riepottelisi.
Harmittaa kovasti tapella painavien ovien / kynnysten kanssa.
Mielestäni on väärin olettaa että istun oven vieressä odottamassa, jos joku muu kirjaston asiakas sattuisi tulemaan samaan aikaan ja auttaisi..

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.