Joskus pienenä tyttösenä katsottiin kaverin kanssa videolta (oi nostalgiaa, oi analogiaa) sellaista elokuvaa, missä poika kutistettiin tai kutistui, ja hän…

Kysytty
29.3.2017

Hei! Joskus pienenä tyttösenä katsottiin kaverin kanssa videolta (oi nostalgiaa, oi analogiaa) sellaista elokuvaa, missä poika kutistettiin tai kutistui, ja hän sitten meni isänsä elimistöön sisälle, koska halusi auttaa sydäntautista isäänsä, näin muistelen sen menneen. Osaisiko joku sanoa, mikä elokuva on kyseessä? Olipa Kerran Elämä -sarja se ei ollut, se kun on animaatio. Olisiko kys. elokuva tehty joskus 90-luvun puolella? Hankala sanoa tarkkaan.

Vastaus

Vastattu
30.3.2017
Päivitetty
30.3.2017

Kyseessä on varmaankin norjalaisen Vibeke Idsøen ohjaama Jakten på nyresteinen vuodelta 1996. Elokuva esitettiin Suomessa nimellä Vaarallisen kiven metsästys Ylen TV-1:llä ainakin 24.12.1999. Kuvauksen mukaan elokuvassa pikkupojan isoisällä on munuaiskiviä ja poika muuttuu taikavoiman avulla pikkuruiseksi ja lähtee isoisän elimistöön ottamaan selvää, mistä on kyse. Alla olevista linkeistä voit lukea lisää elokuvasta.

Vaarallisen kiven metsästys -elokuvasta tehtiin VHS-tallenne, jota on lainattavissa muutamassa Suomen kirjastossa. Oman alueesi kirjastoverkossa sitä ei näytä olevan, mutta voit tilata kirjan kaukolainaan lähikirjastosi kautta.

http://www.filmarkivet.no/film/details.aspx?filmid=11099
https://elonet.fi/fi/elokuva/1066146
http://www.imdb.com/title/tt0116681/
http://www.telvis.fi/filmiopas/?m=13875
http://monihaku.kirjastot.fi/fi/

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.