Haaveilen saavani joskus cd- ja LP-levyistäni tietokannan. Onko tiedossanne em. tarkoitukseen räätälöityä sovellusta windows alustalle?

Kysytty
5.11.2021

Haaveilen saavani joskus cd- ja LP-levyistäni tietokannan. Onko tiedossanne em. tarkoitukseen räätälöityä sovellusta windows alustalle.
ps. minulla on (kauhea) tunne, että olen tätä joskus jo kysynyt aiemmin, mutta mad. vastausta en löydä

Vastaus

Vastattu
8.11.2021

Kenties vastaus jota etsit on tämä? 26.5.2021 Kysy palvelusta:

"Oman levykokoelman luettelointiin ja hallintaan on monia ratkaisuja, riippuen siitä kuinka kattavasti levyt täytyy dokumentoida ja mitä tietoja levykokoelmasta pidetään tärkeinä. Seuraavassa muutamia esimerkkejä ilmaisista tai maksuttomista vaihtoehdoista.

Kokoelman hallinnan ja keräilyn näkökulmasta yleisin on varmaan Discogs-verkkopalvelu ja mobiilisovellus. Oman kokoelman ylläpito Discogsin diskografiatiedoilla on helppoa, mutta jos levyn tietoja ei löydy valmiiksi niin uuden julkaisun lisääminen on aika tarkka ja moniosainen prosessi.
https://www.discogs.com/
https://www.discogs.com/app

Taulukko- ja tietokantaohjelmia (Microsoft Excel, Access, Open Office Calc...) voi myös käyttää levykokoelman luetteloimiseen, ja valmiita Excel-malleja (Excel template) voi etsiä netistä. Microsoftilla on mallit vain kirja- ja elokuvakokoelmia varten:
https://templates.office.com/en-gb/book-collection-list-tm03986902
https://templates.office.com/en-GB/Film-list-TM02802354

Mobiililaitteille tarkoitettu VinylWall on saatavilla Androidille ja iPhonelle:
https://vinylwallapp.com/

Pilvipohjainen Libbib on tarkoitettu kaikenlaisten kotikokoelmien hallintaan, ilmaisversiolla voi luetteloida vain 5000 kappaleen kokoelmiin asti.
https://www.libib.com/"

Ajattelin lisäksi ehdottaa muutamia ilmaisia tietokantaohjelmia, jotka voivat sopia tähän esim. Libreoffice base https://www.ilmaisohjelmat.fi/tietokanta tai Disclib https://fi.eyewated.com/ilmainen-musiikkikatalogi-ohjelmisto-indeksoi-kappaleesi-loeytaeaeksesi-ne-nopeasti/

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.