Etsin tietoa Pietaarista lähtevän rautatieverkoston kehittymisestä 1800-luvulla. Siis missä kerrotaan mm. milloin rata Pietarista moskovaa, Pavlovskiin ja…

Kysytty
10.6.2019

Etsin tietoa Pietaarista lähtevän rautatieverkoston kehittymisestä 1800-luvulla. Siis missä kerrotaan mm. milloin rata Pietarista moskovaa, Pavlovskiin ja Tsarskoje Seloon, Pietarhoviin ja Varsovaan on rakennettu.

Vastaus

Vastattu
14.6.2019

Perustiedot Pietarista lähtevän rautatieverkoston rakentamisesta 1800-luvulla löytyy suomeksi nopeimmin Wikipediasta. Tällä sivulla on koottu kattava lista eri Pietarista lähteviä ratoja koskevia sivuja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Ven%C3%A4j%C3%A4n_rataverkko

Näillä yksittäisillä sivuilla (esimerkiksi täällä https://fi.wikipedia.org/wiki/Pietari%E2%80%93Varsova-rata) kerrotaan muun muassa milloin eri ratoja rakennettiin. Jos vain perustiedot kiinnostavat, kannattaa katsoa näitä. On myös vastaavia englanninkielisiä sivuja, joilla on enemmän tietoa ja parempia lähteitä.

Englanniksi löytyy myös tämä kattava katsaus: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_rail_transport_in_Russia

 

Kansalliskirjastossa on aihetta tarkemmin käsittelevää kirjallisuutta, ainakin englanniksi. Jos finna.fi:n hakukentälle (https://www.finna.fi/) laittaa vaikkapa ”Russian railway history” löytyy esimerkiksi:

J.N. Westwood, A History of Russian Railways

ja Niek Yoan, History of rail transport in Russia

 

Helmet-kirjastoista ei tunnu löytyvän niin hyvin aihetta suoraan käsittelevää materiaalia. On muutama tietokirja, jotka kertovat Pietarin radasta, mutta ne näyttävät käsittelevän aihetta pikemminkin Suomen näkökulmasta. Tässä on muutama esimerkki, jos ne tuntuvat hyödyllisiltä:

Turpeinen, Oiva, Suuriruhtinaan Suomi. 3: Pietarin rata: rajamaasta maailmalle

Lea Bergström et al., Keisarin juna: Romanovit Suomen rautateillä, Suomen rautatiemuseo 1998

Rasehorn, Hannu, Pietarin rata 125 vuotta, 1996

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.