Etsin pienoisnäytelmiä, 2-6 hengelle, lähinnä komediaa esitettäviksi erilaisissa tilaisuuksissa joissa ei peritä pääsymaksua. Löytyykö hyllystä jostain päin…

Kysytty
9.5.2010

Hei! etsin pienoisnäytelmiä, 2-6 hengelle, lähinnä komediaa esitettäviksi erilaisissa tilaisuuksissa joissa ei peritä pääsymaksua. Löytyykö hyllystä jostain päin yhtään paperiversiota. Tai onko minulla yksityishenkilönä mahdollisuutta päästä www.naytelmat.fi -kaltaisille sivuille kirjautumaan tai voiko kirjasto rekisteröityä sinne? Olen valmis maksamaan saamastani aineistosta asiaankuuluvat maksut.

Vastaus

Vastattu
11.5.2010
Päivitetty
17.5.2010

Näytelmien julkista esittämistä säätelee tekijänoikeuslaki. Kaikkien näytelmien julkiseen esittämiseen tarvitaan tekijän lupa. Kuitenkin jos tekijän kuolemasta on kulunut 70 vuotta, lupaa ei tarvita. Näytelmien esittämiseen liittyvistä tekijänoikeuksista voi lukea tarkemmin esim. Näytelmäkulman sivustolla http://www.dramacorner.fi/

Sekä Näytelmäkulma että Näytelmät.fi http://www.naytelmat.fi/ välittävät näytelmien tekstejä lähinnä ammattiteattereille ja kouluille. Näytelmäkulma palvelee sivuston tietojen mukaan myös harrastajaryhmiä. Ota yhteyttä näille sivustoille ja kysy tarkemmin.

Kirjasto ei voi rekisteröityä asiakkaaksi näille sivustoille. Sen sijaan kirjastoissa on näytelmiä kirjamuotoisina, joiden joukossa on myös vapaasti esitettäviä näytelmiä. Siis sellaisia, joiden kirjoittajan kuolemasta on kulunut vähintään 70 vuotta.

Voisiko Kirsti Koivulan teoksista olla apua? Hän on kirjoittanut/toimittanut useita pikkunäytelmiä sisältäviä teoksia, jotka Koivulan mukaan ovat vapaasti esitettäviä.

Kirjastoissa on lisäksi näytelmäluetteloita, joista voi etsiä näytelmiä ja lukea niiden luonnehdintoja. Samanlaisia näytelmäluetteloita ja luonnehdintoja on myös edellä mainituilla Näytelmäkulman ja Näytelmät.fi -sivustoilla.

7 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.