Etsin lastenkirjaa, jota muistan lukeneeni lapsena 1990-luvulla ja tarvitsisin salapoliisikirjastonhoitajan apua. Kyseinen kirja saattoi olla vanha kirja jo…

Kysytty
14.5.2020

Etsin lastenkirjaa, jota muistan lukeneeni lapsena 1990-luvulla ja tarvitsisin salapoliisikirjastonhoitajan apua. Kyseinen kirja saattoi olla vanha kirja jo silloin kun sitä luin, mielessäni sijoitan kirjan tapahtumat noin 1950-luvun Ruotsiin, Astrid Lindgrenin kirjojen kaltaisiin paikkoihin. Kirjan päähenkilö oli poika ja muistelen että hän oli 8-vuotias, hänellä oli oranssi tukka ja pisamia sekä lemmikkinä/ystävänä jokin lintu, luultavasti korppi tai varis. Pojan suomennettu nimi alkoi ehkä V:llä, ehkä Vertti, Veeti tai Veikka? Poika seikkaili kai itsekseen linnun kanssa ja jossain seikkailussa hän saattoi herättää paheksuntaa joidenkin kahvittelevien tätien keskuudessa. Muistikuvani ovat kuitenkin kaiken kaikkiaan hataria ja monikin "muistamani" yksityiskohta saattaa olla ihan pielessä tai sekoittua johonkin toiseen kirjaan, joten saa kernaasti ehdottaa vähän kauempaakin haettua!

Vastaus

Vastattu
15.5.2020

Monilta osin muistikuvasi sopisivat lastenkirjaan Vinski ja Vinsentti, joka tosin ei ole käännös vaan Aapelin eli Simo Puupposen kirjoittama. Kirja ilmestyi vuonna 1956 jatkona teokselle Koko kaupungin Vinski (1954). Vinski on punatukkainen ja pisamainen. Visentti on hänen harakkaystävänsä. Tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Hömpstadin pikkukaupunkiin.

Voit lukea kuvauksen kirjasta esimerkiksi Lastenkirjainstituutin Onnet-tietokannasta.

 https://lastenkirjainstituutti.fi/kirjasto/onnet-tietokanta

Kannen kuva on nähtävissä muun muassa Kirjasammossa.

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Au9cda33a9-0932-4447-bc56-bebfdd47e6d0

Teosten saatavuuden Helmet-kirjastoista voit tarkistaa täältä.

https://www.helmet.fi/fi-FI

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.