Etsin kynää, joka sopisi parhaiten aidolle puuvillapaperille (canevas 240 g/m2 ) kirjoittamiseen. Kynän kärjen tulisi olla ohut, jotta pienestä tekstistä saisi…

Kysytty
23.9.2016

Hei, etsin kynää, joka sopisi parhaiten aidolle puuvillapaperille (canevas 240 g/m2 ) kirjoittamiseen. Kynän kärjen tulisi olla ohut, jotta pienestä tekstistä saisi selvää. Kynä ei saisi myöskään sotata kirjoittaessa, eikä näkyä paperista läpi. Jonkun 'rollerin' myyjän neuvosta ostin, mutta siitä tulee mustetta epätasaisesti joka kerta kun sillä alkaa kirjoittaa. Tämä aiheuttaa sen, että jotkut viivat kirjaimissa ovat ohuempia kuin toiset. Tämä näyttää rumalta. Tusseja olen miettinyt myös, mutta tuleeko niiden jälki paperista läpi? Lyijykynä tuntuu kaikkein sopivimmalta, mutta se ei käy, koska tekstin pitäisi olla pysyvää. Kynä ei saisi olla kovin kallis. Onko sinulla jotain ideoita / suosituksia?
Kiitos!

Vastaus

Vastattu
27.9.2016
Päivitetty
27.9.2016

Hei!

Suosittelemme visiittiä taidetarvikekauppaan, esim. Temperaan (Uudenmaankatu 16 Helsingissä). Siellä on ammattimaiset myyjät, jotka osaavat neuvoa tämän kaltaisissa asioissa. Kannattaa ottaa mukaan paperimalleja niistä papereista, joille tusseja aikoo käyttää. Näin pystyt kokeilemaan tusseja paikan päällä omalle paperillesi ja testaamaan musteen läpäisevyyttä sekä kirjoitusjäljen tasaisuutta.

Tästä linkistä näet Temperan kuitukärkikynävalikoimaa: http://www.tempera.com/shop/contents/fi/d143.html

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.