Etsin Kaarina Maununtyttärestä kuningas Eerikistä kertovaa balladia. Laulu alkaa: sydämeen jo kaunehimman Hämeen suvi Suomeen saapui kukkineen. Siellä kaunis…

Kysytty
20.6.2022

Etsin Kaarina Maununtyttärestä kuningas Eerikistä kertovaa balladia. Laulu alkaa: sydämeen jo kaunehimman Hämeen suvi Suomeen saapui kukkineen. Siellä kaunis Kaarina käy kirkkoon järven rannan tietä luuttuineen.

Vastaus

Vastattu
21.6.2022
Päivitetty
21.6.2022

Laulu "Kaarina ja kuningas" alkaa: "Sydämeen jo kaunehimman Hämeen suvi Suomen saapui kukkineen". Laulussa Kaarina käy puistoon, ei kirkkoon. Laulun on säveltänyt Hugo Ingelius (1853-1899) ja tämän sanoituksen on tehnyt Saukki eli Sauvo Puhtila. Sen ovat levyttäneet Annikki Tähti ja Vieno Kekkonen. Tämä sanoitus sisältyy vihkoseen ”Toivelauluja : kokoelma suosittujen laulujen ja iskelmien tekstejä”, osaan 32 (toimittanut Kullervo; Fazerin musiikkikauppa, 1958).

Laulun alkuperäinen nimi on "Kung Erik" ja sanoittaja Carl Snoilsky. Siihen on olemassa toinenkin suomenkielinen sanoitus, joka alkaa: ”Viirit liehuu, venhot vettä vierii” tai ”Viirit liehuin venhot vettä vierii”. "Suuren toivelaulukirjan" osassa 8 se on nimellä "Erik soittaa" ilman sanoittajan nimeä, mutta joissakin julkaisuissa sanoittajaksi on merkitty Alpo Noponen. Sama sanoitus löytyy myös nimillä "Kuningas Erik" ja ”Kuningas Eerik”.

 

Annikki Tähti: Kaarina ja kuningas YouTubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=iZtIQuxbEOI

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.