sähköposti

59 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olen laittanut kirjastokorttini niin hyvään talteen, etten tällä hetkellä löydä sitä. Haluaisin kuitenkin käyttää nyt koronan aikana Ellibs E-kirjaston… 39 31.3.2020 Uuden kirjastokortin saaminen sulun aikana ei ole mahdollista, koska asiakkaita ei Valtioneuvoston päätöksellä saa päästää kirjaston tiloihin.  Myöskään emme pysty tarkistamaan henkilöllisyyttäsi puhelimen tai sähköpostin välityksellä, Joten ainoa mahdollisuus lainata e-aineistoja olisi se että löydät kirjastokorttisi.
Osaatteko suositella ilmaista, suomenkielistä sähköpostia? Haluaisin sähköpostin jonne voi antaa mennä esim. Facebookin rasittavien ilmoitus viestien… en… 73 5.2.2020 https://meiliboxi.fi/ löytyi ensimmäisenä hausta. Suomalainen ainakin. 
Minulla ei ole sähköpostiosoitetta enkä aio hankkiakaan.Miltä tulevaisuuteni näyttää?Missä tulee ensimmäinen tosi tiukka paikka? 111 17.1.2020 Kaikkein ensimmäiseksi et saa tätä vastausta sähköpostiisi, mutta se ei ole ongelma, koska julkaistut vastaukset voi lukea sivuiltamme. Suurin osa viesti- ja ilmoituspalveluista toimii vielä myös paperisen postin kautta, mutta kulut niistä voivat olla käyttäjälle suuremmat. Osa viestinnästä toimii verkkotunnistautumisen avulla eikä käytä postin tyyppistä viestintää enää lainkaan. Tällaisia ovat esim. pankit, ja esimerkiksi muu laskutus e-laskuina suoraan pankkiin, Suomi.fi:n piirissä ovat palvelut, esim. Kelan, verotoimiston ynnä muiden vastaavien viestit, myös kunnan viestinä, esim. terveyspalvelut. Suomi.fi:n liittyy myöhemmin vielä enemmän tämän tyyppisiä julkisia palveluja. Verkkolehdet toimivat usein käyttäjätunnuksin. Myös monet...
Minulla ei ole sähköpostiosoitetta tiedoissani, tuleeko varausilmoitus postissa automaattisesti vai pitääkö minun valita se? 85 30.1.2019 Mikäli et ole antanut kirjastolle sähköpostiosoitettasi eikä postivalintasi ole sähköposti, varausilmoitus tulee automaattisesti kirjepostina. Jos korttiisi on liitetty pin-koodi, voit itse muuttaa postivalinnan sähköpostiksi ja samalla ilmoittaa voimassa olevan sähköpostiosoitteesi. Muutoksen voit tehdä kirjautumalla omiin tietoihisi. http://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Kirjastokortti_ja_lainaaminen(37)
Joskus sähköpostiviestissä on teksti "viestissä olevia kuvia ei näytetä yksityisyytesi suojaamiseksi." Mikä tämän sanoman merkitys on ja miten kuvat voivat… 121 2.10.2018 Jotkut sähköpostiohjelmat eivät halua ladata mitään sisältöä ulkoisilta palvelimilta ilman lupaa. Näin ne joutuvat tekemään, kun HTML-muotoisessa viestissä on kuvia. Esimerkiksi sähköpostiohjelma Outlook esittää asian näin: ”Sähköpostiviestien kuvien lataamisen estäminen saattaa auttaa yksityisyytesi suojaamisessa. HTML-muotoa käyttävien viestien sisältämien kuvien lataaminen edellyttää, että Outlook lataa kuvat ulkopuoliselta palvelimelta. Yhteyden muodostaminen ulkopuoliseen palvelimeen saattaa antaa lähettäjälle vahvistuksen siitä, että sähköpostisoitteesi on käytössä ja näin lisätä sinulle lähetettävän roskapostin määrää”.
Tietääkö kirjastonhoitaja voiko omaa sähköpostia räätälöidä hylkimään postia / roskapostia ? Esim sähköposteissa esiintyvät sanat; laina, luotto, vippi,… 149 28.1.2018 Osan sähköpostiohjelmista ja -palveluista voi säätää poistamaan tiettyjä sanoja sisältävät viestit tai siirtämään ne roskapostikansioon. Tuo kuitenkin riippuu kokonaan käytettävästä sähköpostiohjelmasta. Viestin automaattinen poistaminen tietyn sanan perusteella voi olla kuitenkin ongelmia, sillä luettelemisia sanoja saattaa esiintyä myös aivan asiallisissa viesteissä. Siksi yksittäisiin sanoihin perustuvaa suodatusta kätevämpää on käyttää ohjelmaa, joka osaa luokitella roskapostia todennäköisyyksien perusteella. Silloin jos viestissä esiintyy vaikkapa sana laina, ohjelma ei välttämättä suoraan määritä sitä roskapostiksi, mutta jos siinä esiintyy monia potentiaalisia roskapostisanoja tai muita roskapostille tyypillisiä piirteitä, saattaa...
Olen luonut noin seitsemän vuotta sitten gmail-tilin. Muistan sen sähköpostiosoitteen, mutta salasana on hukkunut, eikä minulla ole enää silloista… 270 22.11.2017 Olet varmaankin löytänyt Gmail-ohjesivuston, jossa on ohjeita salasanaan liittyen: https://support.google.com/mail/answer/41078?hl=fi Unohtuneen salasanan saadaksesi tarvitset tosiaan joko silloisen puhelinnumerosi tai palautussähköpostiosoitteen. Muulla tavoin tilin saaminen käyttöön on hankalaa. Ota yhteyttä tietokoneliikkeeseen asian selvittämiseksi. Voit myös ottaa varata ajan Helmet-kirjastojen digitalkkarille, joita on useissa kirjastoissa, mm. Pasilan kirjastossa. Selvitellään, onko jotakin tehtävissä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Opastukset/Asiakasopas…
Ovatko kirjeitse saapuvat varausten saapumisilmoitukset välttämättömiä? 294 8.5.2017 Kyllähän ne ovat välttämättömiä asiakkaille, jotka eivät halua tai eivät pysty vastaanottamaan sähköposti- tai tekstiviesti saapumisilmoitusta. Kirjaston henkilökunnalle kertomalla voi vaihtaa saapumisilmoitukset joko sähköposti-ilmoituksiksi tai tekstiviesti-ilmoituksiksi.
Tuleeko Helmet-kirjastosta eräpäivämuistutus automaattisesti ja ilmaiseksi sähköpostiini, joka on asiakastiedoissa. Löysin selostuksen vain… 518 4.1.2016 Kyllä, HelMet kirjaston neräpaivämuistutus tulee automaattisesti sähköpostiisi, jos se on kortillasi. Jos ei tule, niin tarkista/tarkistuta osoitteen oikeinkirjoitus ja postivalinta kortillasi. Ensimmäinen muistutus tulee pari paivää ennen eräpäivää. Toinen tulee kaksi viikkoa eräpäivän jälkeen ja seuraavat muistutus + perintäilmoitus tulevat suoraan laatikkopostilla. Pitänee tarkistaa HelMet-sivuston ohjeistusta.
Haluaisin löytää kotimaisia nuortenkirjoja, joiden kerrontaan on upotettu tietokonevälitteistä viestintää. Eli siis esimerkiksi henkilöhahmojen toisilleen… 516 29.9.2015 Tässä joitakin kotimaisia nuortenkirjoja, joissa teksti- ja sähköpostiviestit, keskustelupalstat, chattaily tai some-päivitykset ovat osa kerrontaa. Bagge, Tapani & Hämäläinen, Karo: Julma kuukausi (Tammi, 2002); Marrasblues (Tammi, 2003); Helmi kuukausi (Tammi, 2004); Juhannusblues (Tammi, 2005); Karu kuukausi (Tammi, 2007) Ellilä, Kirsti: Emma ja Kapteeni Nemo (Karisto, 2004) Lukkarila, Päivi: Koitetaan kestää, Nanna (Karisto, 2007) Myllylahti, Laura: Enemmän kuin kymppi (Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistys, 2011) Mäki, Harri István: Sata makeaa suudelmaa (WSOY, 2001) Nyman, Stefan: Anna online (Teos ; Söderströms, 2008) Ojala, Anu: Pommi (Otava, 2014) Rannela, Terhi: Amsterdam, Anne F. ja minä (Otava, 2011) Tiainen, Marja-Leena...
En pysty käyttämään työsähköpostiani vapaa-aikana, joten olen käyttänyt viimeiset kymmenen vuotta suomi24 sähköpostia. Nyt kuitenkin tila on siinä lopussa (ja… 520 7.1.2015 Jokaisen sähköpostin käyttöohjeet löytyvät postilaatikosta. Asetuksissa on yleensä tarjolla (Posti)suodattimia, joiden avulla voi esimerkiksi lajitella, poistaa sekä torjua saapuvia sähköposteja. Sähköpostien käyttöohjeita löytyy myös googlaamalla. Esimerkiksi Suomi24:n käyttöohjeet ovat sivustolla http://www.suomi24.fi/opastus/sahkoposti#suotimet . Gmailin suodattimien käyttöohjeet löytyvät osoitteesta https://support.google.com/mail/answer/6579?hl=fi . Outlook-ohjeet löytyvät sivustolta, jonka osoite on http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/outlook-help . Vastauksia Outlook-kysymyksiin voi hakea myös Outlook.com -keskustelupalstalta. Sen osoite on http://answers.microsoft.com/fi-fi/outlook_com/forum?auth=1 .
Miten varmuuskopioida viestit Outlook.comista omalle koneelle ? 732 13.5.2014 Tämä onnistuu esimerkiksi asentamalla koneeseen Mozilla Thunderbird –sähköpostiohjelma (http://www.mozilla.org/fi/thunderbird/). Kirjaudu Thunderbirdin kautta Outlook.com -tilillesi ja lataa sieltä viestit Thunderbirdiin. Thunderbirdistä viestit pystyy tallentamaan helposti omalle koneelle, kun klikkaa viestejä hiiren oikealla painikkeella ja valitsee Tallenna nimellä.
Miksi sähköpostitse ei enää tule muistutusta lähestyvästä eräpäivästä? Tietoni ovat ajan tasalla eikä roskapostiin ole mennyt mitään kirjastosta tullutta… 533 28.1.2014 Muistutukset lähestyvästä eräpäivästä lähetetään edelleen sähköpostiin, palvelua siis ei ole lopetettu. Koska s-postiosoitteesi on oikea eikä roskapostiinkaan ole muistutukset menneet, täytyy kyseessä olla jokin väliaikainen toimintahäiriö järjestelmässämme. Jos ongelma jatkuu seuraavienkin eräpäivien kohdalla, kannattaa pyytää kotikirjastoa selvittämään asiaa.
Mikä on Merja Jalon postiosoite (s-posti ja/tai kirjeposti), johon hänelle voi lähettää palautetta hänen kirjoistaan? 817 17.6.2013 Tätä on kysytty aikaisemminkin Kysy kirjastonhoitajalta -palstalta. Vastaus löytyy: http://www2.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=cb3e6204-1782-4f5…
Onko eräpäivämuistutukset sähköpostiin lopetettu ( ennen toimi hienosti) tai onko esim kännykkämuistutus mahdollinen? Mitä em. mainitut palvelut maksavat?… 735 8.5.2013 Eräpäivämuistutuksia sähköpostiin ei ole lopetettu Vaski-kirjastoista ja tarkistimme että teille on lähtenyt 5.4. muistutus. Joidenkin asiakkaiden oma sähköposti tulkitsee kirjastolta tulevan postin roskapostiksi, jolloin muistutus menee sinne. Kannattaa siis ilmoittaa omalle sähköpostiohjelmalle, ettei tämä lähettäjä ole roskapostia. Tekstiviestimuistutus ei ole mahdollinen. Eräpäivämuistutus on ilmainen.
Ongelma: En muista PIN-koodia ja lisäksi tiedoissani on vanha sähköpostiosoite, joten en muuttaa PIN:ä. Olisiko mahdollista että tietoihini muutettaisiin… 579 19.4.2013 Ratkaisu: Sähköpostiosoitteen vaihtaminen onnistuu paikan päällä lähimmässä kirjastossa, kun esität kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Samalla voit tietenkin vaihtaa myös salasanasi.
Missä Helsingin kirjastoissa on kopiokoneskanneri, jossa voi skannata paperinipun suoraan pdf-muotoon muistitikulle tai sähköpostiin? 3286 4.4.2013 Pasilan kirjaston lehtialueella (2. krs) on kopiokone, jolla voi skannata muistitikulle. Kirjaston ensimmäisen kerroksen kopiokoneella voi skannata sähköpostiin ja periaattessa myös muistitikulle, mutta laite ei tunnista kaikkia muistitikkuja. Pasilan lisäksi Kirjasto 10:ssä on kopiokone, jolla on mahdollista skannata muistitikulle. HelMet-kirjastot http://www.helmet.fi/fi-FI
Onko sähköpostiohjelmasta GMAIL mahdollista tallentaa tikulle (tms.) osa viesteistä? 1918 27.11.2012 Ei ikävä kyllä näyttäisi olevan mahdollista. Mutta voit halutessasi siirtää viestin wordiin ja sen jälkeen tallentaa muistitikulle.
Kysyisin onko minun mahdollista saada sähköpostiin "varoitusta*" erääntyvistä lainoista? Tällainen käytännön kysymys... Kiitos tiedosta. 651 24.7.2012 Jos ilmoitat kirjastolle sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostitse varausilmoitukset, eräpäivän lähestymisestä varoittavat tiedotteet ja ensimmäiset myöhästymismuistutukset. Eräpäivämuistutukset lähetetään sinulle kaksi päivää ennen eräpäivää. Voit ilmoittaa sähköpostisi kirjastokäyntisi yhteydessä tai HelMet-verkkokirjastossamme. HelMet-verkkokirjastossa voit valita ilmoitustavan kirjautuneena omiin tietoihisi osoitteessa: http://www.helmet.fi/ Kirjauduttuasi valitse kohta "muuta tietojasi", josta löydät sähköpostivaihtoehdon ilmoitustavaksi.
En ole käynyt vuosiin kirjastossa, ja olen unohtanut tunnukset ja tiedoissani on vanha s-postiosoite jota en enää edes muista. Saanko kortin numerolla uuden… 761 5.12.2011 Uuden pin-koodin voi saada sähköpostitse vain, jos asiakastiedoissa on voimassa oleva sähköpostiosoite. Jos sähköpostiosoitteesi on vaihtunut, sinun on käytävä kirjastossa päivittämässä tietosi. Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus. Jos asiakastiedoissasi oleva sähköpostiosoite on voimassa, saat kirjastokorttiisi uuden pin-koodin HelMet-aineistohaun kirjautumissivulta: https://www.helmet.fi/iii/cas/login?service=https%3A%2F%2Fwww.helmet.fi… Tilauksen jälkeen näytölle tulee teksti: "Viesti on lähetetty asiakastiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen. Vaihda tunnuslukusi viestissä olevien ohjeiden mukaan. Jos et saa sähköpostiviestiä, ota yhteyttä kirjastoon."