2 kg hirvipaistille marinadiresepti, paisto-ohje ja kastikeresepti. Kiitos.
Vastaus
Otavan suuressa keittokirjassa on 1 kg hirvipaistille seuraavat marinadiohjeet:
Perinteinen: 3-4 dl olutta, 2 dl viinietikkaa, 0,5 l vettä, 1 viipaloitu punasipuli, 5-6 valkopippuria ja 5-6 neilikkaa.
Sitrusmarinadi: 1 pullo punaviiniä, 1 dl konjakkia, 1 dl öljyä, 1 paloiteltu sitruuna, 1-2 paloiteltua appelsiinia, 5-7 katajanmarjaa hieman murskattuna, 1 suuri viipaloitu sipuli.
Anna lihan marinoitua jääkaapissa 2 päivää. Ruskista paisti kovalla lämmöllä voissa joka puolelta 3-4 min. sivua kohti. Lisää pataan siivilöity marinadi ja lihaliemi (0,5 l). Hauduta miedolla lämmöllä paistia n 2 tuntia. Ota liha padasta. Siivilöi paistosliemi ja kiehauta. Yhdistä 2-3 rkl voita ja 1 rkl vehnäjauhoja ja suurusta liemi seoksella. Lisää kermaa ja ja anna kastikkeen kiehua kokoon miedolla lämmöllä. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.
Lisää reseptejä voit katsoa esim. seuraavilta internetsivuilta: www.pirkka.fi, http://www.mtv3.fi/varikasarki/makuja/reseptit/reseptit.html, http://www.sci.fi/~nieminen/RESEPTIT/Marjatta.html ja http://www.mtv3.fi/ohjelmat/esittely/husu/lauantai/lauantai4.html
Kommentoi vastausta