Toivoisin löytäväni islantilaisia ruokareseptejä. Erityisesti sellaisia, joissa on käytetty merilevää. Olisin kiitollinen avusta.

Kysytty
27.11.2003

Toivoisin löytäväni islantilaisia ruokareseptejä. Erityisesti sellaisia, joissa on käytetty merilevää. Olisin kiitollinen avusta.

Vastaus

Vastattu
28.11.2003
Päivitetty
28.11.2003

Islantilaisia ruokaohjeita löytyy ainakin Koti ja keittiö -lehdestä 5/2002 ja Bjarni Thor Olafssonin kirjasta Atlantic Gourmet: The Best of Icelandic Seafood sekä Ulfar Finnbjörnssonin kirjoittamasta A Taste of Iceland -nimisestä kirjasta. Niiden saatavuustiedot näkee aineistohaku HelMetistä: http://www.helmet.fi. Internetistä osoitteesta http://www.owlsprings.com/EuropeanCuisines/iceland.html löytyy runsaasti islantilaisia ruokareseptejä samoin kuin osoitteesta http://www.almudo.com/IcelandCookbooks.htm - Asiasanoilla Iceland ja recipes hakemalla löytyy lisää englanninkielisiä sivuja; suomeksi voi hakea sanoilla Islanti ja ruokaohjeet. - Merilevästä on Internetissä paljon tietoa asiasanoilla seaweed tai merilevät tai seaweed ja Iceland mutta mainituissa kirjoissa eikä Internetin hakutuloksissa ei kerrota merilevästä ruoka-aineena vaan ihan muussa käytössä kuten luontaislääkkeenä. Osoitteessa http://www.noamkelp.com/technical/handbook.html on kuitenkin tietoa islantilaisten vanhasta tavasta syödä merilevää.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.