Xp on tullut tiensä päähän ja haluaisin pöytäkoneeseeni vaihtaa käyttöjärjestelmäksi Linuxin. Kone on ostettu 2006 mutta sisälmys voi olla vanhempikin…

Kysytty
27.6.2014

Xp on tullut tiensä päähän ja haluaisin pöytäkoneeseeni vaihtaa käyttöjärjestelmäksi Linuxin. Kone on ostettu 2006 mutta sisälmys voi olla vanhempikin. Haluaisin helpon, täysin suomenkielisen järjestelmän jota ei taas heti tarvitsisi vaihtaa. Kone on 32 bit. Myös asennus saisi olla helppo.

Vastaus

Vastattu
2.7.2014
Päivitetty
2.7.2014

En ole itse asentanut Linuxia, mutta sen ei pitäisi olla kovin vaikeaa. Linux on tarjolla monina eri jakelupaketteina.

Ubuntu on yksi suosituimmista Linux-käyttöjärjestelmistä ja saatavilla suomeksi. Sen pitäisi olla yksinkertainen asentaa ja muutenkin helppokäyttöinen. Osoitteesta http://www.ubuntu-fi.org löytyy aiheesta paljon tietoa. Osoitteessa http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html on selostettu asennusvaiheita ja kerrottu, mitä tehoja se tietokoneelta vaatii.

Osoitteesta http://www.linux.fi/wiki/Etusivu löytyy laaja Linux-aiheinen sivusto, josta löytyy paljon tietoa ja mahdollisuus kysyä neuvoja.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Asennuslevyn hommaaminen lienee vaikein homma, itse asennus on kivuton. Ubuntu Suomen sivuilla lukee, että asennuslevyn voi lainata kirjastosta:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Lainaa_Ubuntu

Jos CD:lle kirjoittaminen ei ole vierasta, asennuslevyn voi luoda itsekin. Useimmat koneet osaavat käynnistää asennuksen, kunhan levy on sisällä käynnistettäessä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.