Voiko pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuva tilata kirjastokortin käymättä paikan päällä? Lähinnä voidakseen kaukolainata Helmet-aineistoa.

Kysytty
19.2.2022

Hei,
voiko pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuva tilata kirjastokortin käymättä paikan päällä? Lähinnä voidakseen kaukolainata Helmet-aineistoa.

Vastaus

Vastattu
21.2.2022
Päivitetty
21.2.2022

HelMet-kirjastokortin saaminen edellyttää, että käyt henkilökohtaisesti missä tahansa HelMet-kirjaston toimipisteessä. Toivottavasti sinulla on mahdollisuus jossain vaiheessa käydä pääkaupunkiseudulla ja poiketa kirjastossa hankkimassa kirjastokortti.

https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Kirjastokortti_…

Jos pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuva haluaa kaukolainata Helmet-kirjastojen aineistoa, hän ei tarvitse siihen Helmet-korttia. Kaukolainanpyyntö tehdään omassa lähikirjastossa. Helmet-kirjastojen e-aineistojen lainaamiseen tarvitaan Helmet-kortti.

https://www.helmet.fi/fi-FI

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

"Kaukolainanpyyntö tehdään omassa lähikirjastossa." Onko tämä uusi valtakunnallinen sääntö vai vastaajakirjaston oma rajoitus? Olen tilannut helmetläisiä kaukolainoja oman kaupunkini pääkirjastoon, jonka runsaiden valikoimien äärellä tuli muutenkin käydyksi usein, ja palvelu on toiminut sujuvasti. Lähikirjastoon ei olisi ollut muuta asiaa, suppeat kokoelmat eivät houkuttele eikä julkinen liikenne vie yhtä lähelle kirjaston ovea.

"Kaukolainatilaus tehdään oman paikkakunnan kirjastossa."
Jos vastaaja tarkoittaisi tuollaista, siinä tapauksessa hän kirjoittaisi noin. Korkeasti koulutettu kirjastonhoitaja osaa epäilemättä valita sanat, joita tarkoittaa.

Vastaajan oletuksena on varmaankin ollut, että suurin osa ihmisistä haluaa tilata aineistot juuri siihen itseä lähimpänä ja kätevimmin saavutettavana olevaan kirjastoon.

Mutta vastaus kysymykseesi on, että ei, tällaista rajoitusta ei kirjastoissa ole.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.