Viulutyttö, tekijä U. Kalanti, laulaja Rahkonen levy ja nuotti, löytyykö?

Kysytty
10.5.2017

Viulutyttö, tekijä U. Kalanti, laulaja Rahkonen
levy ja nuotti, löytyykö?

Vastaus

Vastattu
10.5.2017
Päivitetty
11.12.2018

U. Kalanti on yksi Usko Kempin (1907-1994, ennen vuotta 1943 Hurmerinta) salanimistä. Hän on säveltänyt ja sanoittanut kaksi hyvin samantapaista Viulutyttö-nimistä valssia. Toinen alkaa: "Kaupunki jo tummeneepi, ilta varjot luo". Sen kertosäe alkaa: "Oli Pohjasta äitini armas isän Etelän tuulet kai toi". Toinen alkaa: "Kuljin kerran illan tullen metsikköä päin". Sen kertosäe alkaa: "Tuli Pohjasta äitini armain, isän etelän tuulet kai toi".

"Kaupunki jo tummeneepi" -sanoilla alkavan version nuotti (melodia ja sanat) löytyy nuotista Tanssiuutuuksia 11 (Levytukku, 1934). "Kuljin kerran illan tullen" -sanoilla alkava versio sisältyy nuotteihin Kemppi, Usko: Tulipunaruusut : 80 Usko Kempin laulua, Kemppi, Usko: Laulelmia 2 (molemmissa melodia, sointumerkit ja sanat) ja 20 suomalaista ikivihreätä 3 (kosketinsoitinsovitus, sointumerkit ja sanat).

"Kaupunki jo tummeneepi" -alkuisen Viulutytön on levyttänyt Reino Armio vuonna 1936. Tämä levytys on julkaistu cd-levyllä Sointu, osa 10 (Turun Tähtituotanto, 2007). "Kuljin kerran illan tullen" -alkuisen Viulutytön on levyttänyt Martti Siiriäinen vuonna 1971. Sitä en löytänyt cd-levynä. Se on ilmestynyt singlenä ja lp-kokoelmalla Aikuisten suosikkeja (Scandia HSLP130).

Esko Rahkonen ei ole levyttänyt Viulutyttö-nimistä kappaletta, mutta kylläkin kappaleen Vanha viulunsoittaja, jonka on säveltänyt Friedrich Schwarz.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?