Ukrainalainen laulu: Hiljainen tienoo. Nuotit sekakuorosovituksena

Kysytty
2.10.2014

Ukrainalainen laulu: Hiljainen tienoo. Nuotit sekakuorosovituksena

Vastaus

Vastattu
6.10.2014
Päivitetty
6.5.2018

Tästä perinnesävelmästä, jonka alkuperäinen nimi lienee Krinitsa, on paljon erilaisia nuotinnoksia, mutta ilmeisesti vain yksi sovitettuna sekakuorolle.

Tämä sovitus löytyy Urpo Rauhalan toimittamasta Harri Nemlanderin kokoelmasta "Sävellyksiä ja sovituksia sekakuorolle" (Nurmijärven musiikkiopisto, 1998) nimellä Krinjitsa. Tämä nuotti löytyy ainakin Nurmijärven pääkirjaston kotiseutukokoelmasta, mutta koska sitä ei lainata, täytyy käydä paikan päällä tai pyytää kopiota. Kirjaston puhelinnumero on 040 317 2500 ja sähköpostiosoite kirjasto@nurmijarvi.fi.

Heikki Poroila
HelMet-musiikkivarasto

8 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hiljainen tienoo eli Krinitsa (Криница) sävelsi v 1964 samannimiseen neuvostoliittolaiseen elokuvaan kuuluisa ven. säveltäjä Andrei Eshpai,synt. 15.5.1925 Kozmodemjansk, Marin tasavalta, sanat lauluun kirjailija Vladimir Karpenko. Laulu kertoo luonnosta ja kauniista lähteistä tai kirkkaista puroista. Se että monia venäläisiä ja ukrainalaisia lauluja merkitään TRAD. johtuu siitä että sävellykset ja sanoitukset olivat tavallaan "vapaata riistaa" sillä Neuvostolitto ja Ukraina eivät olleet allekirjoittaneet ennen v 1973 mitään kv. tekijänoikeussopimuksia.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.