Ruovesi

Viimeisimmät vastaukset

9 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–9.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mistä kirjasta tai vihkosesta löytyy vanhaa ensiapua? Ja mistä löytyisi tällaisia kirjasia? 242 28.3.2017 Hei, Kuinka vanhaa ensiapua tarkoitat? PIKI-kirjastojen kokoelmissa vanhimmat kirjat, joissa aihetta on käsitelty ovat seuraavat: Kuvallinen terveydenhoito-oppi (1893) Arppe: Kansanlääkäri : yleistajuisia ohjeita tautien tuntemiseen, parantamiseen ja ehkäisemiseen (3.p. 1922) Kaasulääkintäopas (1940) Suomen Punaisen ristin sotalääkintäkirjasia 1 (1940) Melander: Sidonnan opas (6.p. 1961) Seutuvarauksella nämä ovat saatavissa Ruoveden kirjastoon. Lisäksi Vapriikin käsikirjastossa on teos Eskelin: Ensiapu tapaturmissa sekä lyhyitä neuvoja ensimmäisistä ja yksinkertaisemmista toimenpiteistä, jotka sairaustapauksissa voivat tulla kyseeseen (1923), mutta tätä teosta ei ole mahdollista saada lainaksi tänne omaan kirjastoon.
Vanha suomenkielen opettajani painotti aina, ettei tule sanoa "tulii käytyä kaupassa", tai tuli "syötyä". Piti käyttää translatiivi-muotoa, siis käydyksi,… 1597 10.11.2008 Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Kielitoimisto vastaa suomen kielen huollosta. Kielitoimiston (http://www.kotus.fi/index.phtml?s=110) sivuilla on ohjeita ja suosituksia, joista löytyy vastaus myös kysymääsi asiaan. Vaihtelulla tuli käytyä / tuli käydyksi on murretausta. Kumpikin muoto käy myös yleiskielessä. Suomen kielen lautakunta on käsitellyt asiaa jo 1970-luvulla ja päätynyt tähän kantaan.
Mitähän tarkoittaa paikannimi "Kaleton", joka esiintyy monissa eri yhteyksissä ja eri puolilla Suomea? 2846 22.1.2008 Suomalaisessa paikannimikirjassa (2007) on seuraava selitys: "Kaleton: kyläkunta Keuruulla Keski-Suomessa. Varsinkin Kalaton-nimiset pikkujärvet ovat tavallisia koko maassa Pohjanmaata lukuun ottamatta. Kaleton - Kaletonlampi -nimisiä lampia on Suomessa puolensataa. Niitä on erityisesti Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa, ja niitä on selitetty kalattomuudella tai vähäkalaisuudella. Keuruulla ei Kaleton-nimistä järveä tunneta; ehkä nykyisen Ilvesjärven vanha nimi on ollut Kaleton. Kylän nimi perustuu talon nimeen, talo sijaitsee Ilvesjärven eteläpäässä." Tellervo Kijanen on tehnyt laudatur-työnsä Ruoveden vesistönnimistöstä, mutta siitä ei löytynyt ko. nimeä. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus tutkii ja huoltaa nimistöä, tuottaa...
Mitähän tarkoittaa paikannimessä "Luhalahti" esiintyvä sana "luha"? Oletukseni on kuitenkin, että kyse olisi järviheinästä, siis paikoista, joista olisi… 1079 22.1.2008 Nykysuomen sanakirja antaa luha-sanalle kaksi merkitystä. Ensinnäkin luha on kangaspuiden liikkuva osa, johon kaide eli pirta asetetaan. Toinen merkitys on murteissa luuva, joka taas on riihen yhteydessä oleva erityinen puimahuone. Veikkaisin Luhalahti-nimessä luhan todennäköisesti tarkoittavan luuvaa. Mutta mikä ettei sinunkin tulkintaisi voisi olla oikea.
Ketkä kirjailijat kirjoittavat samaan tyyliin ja saman tyylisiä kirjoja kuin Rosa Liksom? 1771 14.6.2006 Seuraavista voisi löytyä tyylin ja aiheiden perusteella hengenheimolaisia: Riikka Ala-Harja (esim. Tom Tom Tom), Juha Seppälä (esim. Supermarket), Tuuve Aro (esim. Harmia lämpöpatterista, Sinikka Tammisen outo tyhjiö, Karmiina),Petri Tamminen (esim. kaikki teoksensa), Kreetta Onkeli (Ilonen talo, Beige), Hanna Hauru (Raaka, punainen marja, Eivätkä he koskaan hymyilleet) ja Maria Peura (Valon reunalla, On rakkautes ääretön). Jälkimmäiset kaksi ovat kirjoittaneet pohjoiseen Suomeen paikantuvaa proosaa. Murteella kirjoittavista ei tule yhtä absurdia ja groteskia huumoria tekevistä kotimaista proosavertailukohtaa mieleen, ulkomaisista suosittelen Daniel Harmsia. Jos pidät Liksomin teosten monikulttuurisuudesta, niin listalta epäilemättä...
Mistä löytyisi 70-luvun miesten ja naisten hiuksista, kampauksista ja ehostuksesta???? 6396 17.3.2006 Ainakin James Innes-Smithin kirjassa Tukka hyvin? (WSOY 2003) on kuvia 1970-luvun kampauksista. Muita mahdollisia lähteitä ovat Tracy Tolkienin Vintage - the art of dressing up (Pavilion 2000), Mary Traskon Daring do's - a history of extraordinary hair (Flammarion 1994) ja Dylan Jonesin Haircults - fifty years of styles and cuts (Thames&Hudson 1990). Näitä kirjoja ei Ruoveden kirjastosta löydy, mutta kysy sieltä mahdollisuutta kaukolainaamiseen. Tutustu myös seuraaviin nettisivuihin: http://www.fashion-era.com/1970s.htm http://www.fashion-era.com/punks_fashion_history1.htm http://www.fashion-era.com/make_up_part_2.htm http://www.vintageblues.com/history7a.htm http://employees.oneonta.edu/angellkg/1970.html
Esimerksi Ylen tv ohjelmia voi katsoa myös verkossa , mutta ne täytyisi tallentaa ensin omalle koneelle kun on modeemiyhteys . Voisitko nyt kertoa kohta… 814 19.2.2002 YLEn sivuilta löytyvät ääni- ja videolinkit saa auki RealPlayer -ohjelmalla. Maksuttoman RealPlayer 8 Basic -version voi ladata omalle koneelleen osoitteesta http://www.real.com Osoitteesta http://www.yle.fi/yleista/linkit.shtml löytää Ylen RealAudio- ja RealVideo -tarjontaa.
Muistaisiko kukaan radio-ohjelmaa, jonka nimi olisi ollut Kirjelaatikko ja olisiko vastaaja ollut Eemeli, Aapeli, Esko tai Jahvetti. Asiakkaamme muistaa, että… 821 16.6.2000 Yleisradion kirjaston tietopalvelusta kehotettiin soittamaan Ylen radioarkiston ääniarkistoon puh. 09-14804443. Ystävällinen henkilö ääniarkistossa toivoi lisätietoja ko. Kirjelaatikon aihepiiristä. Vastaaja Ylessä toivoi, että kysyjä mahdollisesti itse soittaisi ääniarkistoon, jolloin voisi puhua ilman välikäsiä. Suoraa vastausta ei kysymyksessä olevien tietojen perusteella löytynyt. Erilaisia kirjelaatikko-ohjelmia on ollut paljon, eikä kaikkia ole edes arkistoitu.
Mistä osoitteesta löytää pokemon-korttipelin suomenkieliset ohjeet? 1588 16.6.2000 Pokemon-keräilykorttipelin perusteelliset suomenkieliset ohjeet löytyvät osoitteesta http://www.fantasiapelit.fi/po-rules.htm Sivulla on linkit aloittelijan ja myös kokeneemman pelaajan sääntösivuille sekä lisäksi linkit lisäsääntöihin ja energia-merkkien selityksiin.