Rääkkylä

Viimeisimmät vastaukset

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuolinilmoituksista tuttu värssy: Tallentakaa menneen parhaat muistot. Muiden olla antakaa, kuin ennen voimissain te minut muistakaa. Kenen runo ja onko se… 9783 10.6.2008 Muistolause on kokonaisuudessaan: "Olen siirtynyt vain rauhaan lempeään, silti teidän olen, lähellenne jään. Tallentakaa menneen parhaat muistot, muiden olla antakaa. Kuin ennen voimissani te minut muistakaa.” Värssylle ei ole toistaiseksi löytynyt tekijää. Kysymäsi lause on ns. muistolause. Muistolauseet saattavat olla sellaisia, että joku on kuolinilmoitukseen tai adressiin muotoillut lauseen, jonka moni muukin on kokenut osuvaksi. Tällöin alkuperäisen lauseen tai värssyn sanoja tai kirjoittaja on jäänyt tuntemattomaksi. Muistoruno on saattanut muuttuakin alkuperäisestä tai se on osa jotakin runoa.
Venäläinen W. J. Raudonikas on erään tutkijan mukaan julkaissut vuonna 1939 jonkin kalliomaalauksia käsittelevän teoksen. Löydän tiedon vuonna 1936… 231 13.11.2007 Suomen tieteellisten kirjastojen yhteisluettelosta löytyi kaksiosainen teos vuodelta 1936 ja 1938. Jostakin syystä tekijä on luetteloitu eri tavalla eri osissa. Raudonikas, W. J. Naskal’nye izobraženiâ Onežskogo ozera i Belogo morâ = Les gravures rupestres des bords du lac Onéga et de la mer Blanche Osa: čast’ 1 (Trudy Instituta antropologii, arheologii, ètnografii , Arheologičeskaâ seriâ ; T. 9:1) Moskva : Izd-vo Akademii nauk SSSR , 1936 Ravdonikas, V. I. Naskal’nye izobraženiâ Onežskogo ozera i Belogo morâ = Les gravures rupestres des bords du lac Onéga et de la mer Blanche Osa: čast’ 2 (Trudy Instituta ètnografii , Arheologičeskaâ seriâ ; T. 10:1) Moskva , 1938 Nämä käsittelevät Karjalan kaliiopiirroksia. Ruotsin...
Mistä saisin 60-luvulla vaikuttaneen ruotsalaisen The Shanes -yhtyeen kappaleen Where Can She Be? sanat ja mahdollisesti myös nuotit? 1093 4.10.2007 Emme ikävä kyllä löytäneet kappaleen nuotteja tai sanoja Suomesta. Etsimme niitä Viola-tietokannasta, joka on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Joensuun seutukirjastosta kerrottiin, että Ruotsista Tukholman Kuninkaallisesta kirjastosta kappaleen nuotit kuitenkin löytyisivät. Seuraavassa tiedot nuottijulkaisusta: Sysnr: 001243260 LibrisID: 2526523 Titel: The Shanes 2 [Musiktryck] : 14 melodier ur LP-skivorna, inspelade på Columbia : melodistämmor, texter och analyser, samt idolbilder Utgiven: Stockholm : Ed. Odeon, 1966 Omfång: 23 s. : ill. Voit kaukolainata nuotin Tukholmasta lähimmän kirjastosi kautta.
Lapsuudessa äiti lausui runoa: ...silloin oivan tuuman keksi pikku Liisan pikku pää... Runossa kerrottiin mummosta, jonka rillit LIISA rikkoi. Kenenkähän… 1675 4.4.2006 Runon on alunperin kirjoittanut Minna Krohn, ja se on ilmestynyt kokoelmassa Pääskysen liverryksiä lapsille, vuonna 1883. Runo löytyy lastenrunokokoelmasta: Pieni aarreaitta 3, s. 85, jossa sen nimi on Lasisilmät, ja se alkaa sanoilla Pohjanmaalla kaukaisella asui vanha eukkonen... ja tytön nimi on runossa Stiina. Siinä on 11 säkeistöä. Runosta on olemassa myös versio nimellä Silmälasit, joka löytyy mm. kirjasta Törnudd, Aksel: Koulun laulukirja. 1920. Siinä on 5 säkeistöä ja sanat alkavat: Asui eukko ennenmuinen perukalla Pohjanmaan... Voit saada kirjoja kaukolainaksi, ellei niitä ole omassa kirjastossasi.
Mistä löydän tietoa siiderin perinteisistä valmistusmenetelmistä sekä historiasta? 1375 26.1.2006 Seuraavissa kirjoissa on kerrottu siiderin valmistuksesta ja historiasta: Kuokkanen, Juha Olutta ja vähän siideriä. 2001. Kemppainen, Jouni K. Puolikuiva siiderikirja. 1999. Hannuksela, Mari Kotimaisen omenan pienimuotoinen jatkojalostaminen mehuksi ja siideriksi. 1996. Opinnäyte: Pro gradu -työ : Helsingin yliopisto, elintarviketeknologian laitos Fermented beverage production / edited by A. G. H. Lea and J. R. Piggott London : Blackie Academic & Professional, 1995 Seuraava kirja tuli myös esiin haussa, on vanha, eikä viitteessä ollut asiasanoja, mutta saattaa sisältää sopivaa tietoa: Warcollier, Georges The principles and practice of cider-making / by Vernon L. S. Charley, assisted by Pamela M. Mumford. A translation of the 3rd and...