Heinola

Viimeisimmät vastaukset

74 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Miiten selvitetään, kuinka paljon suomalaiset matkailijat tuovat alkoholijuomia Suomeen? 42 28.10.2019 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tutkii ja seuraa väestön hyvinvointia ja terveyttä keräämällä tutkimukseen ja tietoaineistoihin perustuvaa tietoa. THL julkaisee matkustajatuontitiedot kolme kertaa vuodessa. Matkustajatuontia seurataan viikoittain Kantar TNS:n toteuttamilla puhelinhaastatteluilla, joihin valitaan joka viikko satunnaisotannalla 500 15 vuotta täyttänyttä suomalaista (poislukien Ahvenanmaa). Tarkasteluajanjakson tiedot perustuvat näin ollen yli 26 000 yhteydenottoon, joista noin 2 600 henkilöä oli käynyt ulkomailla ja vastasi kyselyyn. Haastattelussa selvitetään alkoholijuomien maahantuontia kahden edellisen viikon aikana. Matkustajatuontitiedot on kerätty lähes yhdenmukaisella tiedonkeruulomakkeella vuoden 2004...
Mikä on pylväiden halkaisija 99 5.9.2019 Oletetaan, että pylväät ovat pyöreitä. Ympyrän piirin laskukaavasta p = d * π voidaan johtaa halkaisijan pituus (p = piiri, d = halkaisija, π = n. 3,14).  Ympyrän halkaisija saadaan kun kehä jaetaan piillä eli 3,14:llä. Esimerkiksi jos pylvään ympärysmitta on 100 cm, niin sen halkaisja on 100/3,14 = 31,85 cm. Kaavat löytyvät geometrian kirjoista. 
Miten maapallon keskilämpötila määritetään? 45 4.9.2019 Asiaa on tiedusteltu aiemminkin, tässä vastaus https://www.kirjastot.fi/kysy/miten-maailman-lampotila-mitataan
Naapurini aikoo räjäyttää kalliota kaava-alueella omalla pihallaan. Suunnitellusta räjäytyspaikasta on matkaa meidän talon seinään alle kymmenen metriä. Kenen… 73 26.6.2019 Ota yhteyttä asuinkuntasi rakennusvalvontaan. Rakennusvalvonta neuvoo ja ohjaa rakentamista ja säilyttämistä sekä edistää viihtyisää asumista ja turvallista ja terveellistä ympäristöä. Sen  tehtäviin kuuluvat mm. neuvonta ja ohjaus lupa-asioissa sekä lupamenettelyt. 
Mistä saisin piano nuotin kappaleelle: "Vain yhden yön". Säveltäjä Rune Wallebom Jamppa Tuominen lauloi sen 1977 ensi levyllleen. Entäpä " the song for you"… 75 20.6.2019 Viola-tietokannan mukaan Wallebomin Vain yhden yön -kappaleelle ei löydy nuotteja. Russelin A song for you löytyy esimerkiksi Easy piano collection. No. 3 -kokoelmasta, ISBN 0-7119-1459-1
Missä on tehty singer ompelukone sarjanumero Y 4633368 ja milloin? 184 1.3.2019 Singerin ompelukoneiden sarjanumeroluettelo löytyy osoitteesta http://ismacs.net/singer_sewing_machine_company/serial-numbers/singer-y… Sen mukaan kysymäsi kone on valmistettu vuonna1927. Y-sarjan koneita on valmistettu Elizabethportissa, New Jerseyssä http://ismacs.net/singer_sewing_machine_company/singer_dating_by_serial…
Mikä tämä on, noin 2kg hauen vatsalihassa? 82 1.3.2019 Selaamistamme kalakirjoista ei voinut päätellä vastausta. Voit ottaa yhteyttä Suomen haukiseuraan hallitus@suomenhaukiseura.fi. Seura on myös facebookissa https://www.facebook.com/Suomen-Haukiseura-ry-280350865324882/      
Joskus sähköpostiviestissä on teksti "viestissä olevia kuvia ei näytetä yksityisyytesi suojaamiseksi." Mikä tämän sanoman merkitys on ja miten kuvat voivat… 113 2.10.2018 Jotkut sähköpostiohjelmat eivät halua ladata mitään sisältöä ulkoisilta palvelimilta ilman lupaa. Näin ne joutuvat tekemään, kun HTML-muotoisessa viestissä on kuvia. Esimerkiksi sähköpostiohjelma Outlook esittää asian näin: ”Sähköpostiviestien kuvien lataamisen estäminen saattaa auttaa yksityisyytesi suojaamisessa. HTML-muotoa käyttävien viestien sisältämien kuvien lataaminen edellyttää, että Outlook lataa kuvat ulkopuoliselta palvelimelta. Yhteyden muodostaminen ulkopuoliseen palvelimeen saattaa antaa lähettäjälle vahvistuksen siitä, että sähköpostisoitteesi on käytössä ja näin lisätä sinulle lähetettävän roskapostin määrää”.
Mistähän teoksesta löytyisi Hilma Heikkilän runo Elämäni kangaspuut 272 22.3.2018 Runon nimi on Kangaspuissa ja se löytyy teoksesta Runo on vapaa (Otava, 1996).
Onko rasismi kielletty kirjastossa 194 8.3.2018 Rasismi on kielletty kirjastossa. Suomessa perustuslaki turvaa jokaisen oikeuden tulla kohdelluksi samanarvoisena ja syrjintä rodun tai etnisen taustan perusteella on rikos.
Löytyykö mistään kirjaa: Applied Thermodynamics For Engineering Technologists? 97 30.12.2017 Hei, kyllä löytyy: Tekijät: Eastop, T.D. & McConcey A. Nimeke: Applied Thermodynamics For Engineering Technologists Painos: 5th ed. Julkaistu: Essex : Longman, 1993 Lastu-kirjastoissa kirjaa ei ole, mutta voimme tilata sen kaukolainaksi muulta. Kaukolaina maksaa 5 €.  
Löytyykö lainattavaksi kirja: Lampinen: Termodynamiikan perusteet (2010) 95 1.12.2017 Hei, kyllä löytyy. Kirja on tällä hetkellä lainassa, mutta Sinulle on tehty varaus.
Olen lainannut koulumme kirjastokortilla oppilailleni kirjoja. Mitä, jos oppilaani palauttavat kirjat myöhässä? Kertyykö myöhästymismaksuja? Virkailijan mukaan… 306 16.11.2017 Myös koulun kortilla lainattu aineisto on tarkoitus joko uusia tai palauttaa laina-aikoja noudattaen. Samalla oppilaat oppivat toimimaan kirjaston käyttösääntöjen mukaan ja huolehtimaan lainaamansa aineiston ajallaan palauttamisesta. Koulun- tai luokan kirjastokortin takaajan eli vastuuhenkilön tehtävänä on ohjeistaa oppilaat näin toimimaan. Lainausta ja kirjastokortteja koskevat säännöt pätevät myös koulun kortteihin: lasten- ja nuorten aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja, poikkeuksena dvd:t ja konsolipelit. Aikuisten aineistosta peritään myöhästymismaksua 0,40 €/laina/vrk. Koulukortin vastuuhenkilö voi hankkia kortille nelinumeroisen pin-koodin, jolloin lainat on helppo uusia myös verkkokirjastossa. Kannattaa ottaa käyttöön myös...
Kysyn tuttavani puolesta. On Viron kansalainen, ollut suomessa työssä 15 vuotta, saako hän takuueläkettä kun vanhuus alkaa, viron eläke on 150 euroa, saman… 321 2.2.2017 Tätä asiaa on syytä kysyä suoraan Kelasta. Kelan sivut löytyvät täältä,http://www.kela.fi/ ja erityisesti eläkeläisille on kerätty tietoa tänne, http://www.kela.fi/elakelaiset, sivun alalaidassa on Kysy kelasta -linkki. Ylipäätään kansalaisten virallisia neuvontapalveluita löytyy sivulta http://www.kansalaisneuvonta.fi/.
Mikä on Helsingin Sanomien logon historia? Mikä on siinä käytetyn kirjasintyypin nimi? Kuka sen on suunnitellut? 315 2.2.2017 Päivälehden arkisto auttaa tutkijoita Sanoman ja median historiakysymyksissä http://www.paivalehdenarkisto.fi/, yhteystiedot löytyvät täältä http://www.paivalehdenarkisto.fi/yhteystiedot/ . Kysyin asiaa arkistosta ja he kertoivat, että sitä on siellä selvitetty useaan kertaan, mutta eivät halunneet vastata tätä kautta, vaan pyysivät kysyjää ottamaan yhteyttä sinne suoraan. Selailin teosta Kadonneet kirjaintyypit : suomalainen kirjainmuotoilu 1920-1985 / Markus Itkonen , mutta sieltä ei löytynyt tietoa Helsingin Sanomien logosta. Lähetin myös kyselin Helsingin Sanomien toimitukseen, mutta sieltä ei vastattu lainkaan.
Minulla on ollut Hollolan kirjastokortti, koska olen asunut pienen ikäni Hollolassa. Nyt olen muuttanut opiskelujeni takia Järvenpäähän. Olen kirjoittamassa… 377 31.1.2017 Voit lainata Hollolan kirjoja, jos sinulla on kirjastokortti Lastu-kirjastoon, Lastuun kuuluvat kirjastot luetellaan täällä http://www.lastukirjastot.fi/hollola. Jos sinulla ei ole korttia, voit pyytää sellaisen kirjastossa käydessäsi. Mukana on oltava henkilötodistus, http://www.lastukirjastot.fi/kirjastokortti .
Löytyisikö Kirkon Aarteita-CD PC-käyttöjärjestelmälle? Saa olla vanhakin versio, mutta tärkeää olisi siitä löytyvän Lutheria koskevat aineistot. 264 1.9.2016 Hei! Päijät-Hämeen alueen kirjastoista ei tätä CD-ROM:ia valitettavasti löydy. Muualta Suomesta löytyy Luther CD-ROM -niminen teos, joka todennäköisesti sisältää tarvitsemaasi tietoa. Se voidaan tilata sinulle halutessasi kaukolainaksi viiden euron hintaan.
Muutimme Lahdesta Vierumäelle ja meillä on Lahden kirjastokortit. Lisäksiminulla on Asikkalan kortti.Pitääkö meidän hankkia Heinolan kortit? T. Anne Parviainen 249 16.8.2016 Hei! Koska Päijät-Hämeen kaikki kirjastot käyttävät nykyään samaa tietokantaa, käy Lahden tai Asikkalan kortti myös Heinolan kirjastossa.
Kävin eilen etsimässä Eira Kasperin kirjaa Opus - suomalaisena musiikin maailmassa. Tietokanta näytti, että se olisi hyllyssä, mutta en löytänyt sitä. Kirjoja… 435 13.6.2016 Hei! Pave Maijasen Elämän nälkä löytyy oppilaan kirjasta, mutta kirjaa ei valitettavasti löydy Heinolan kokoelmista. Kirjaa on kuitenkin hyllyssä Lahdessa, josta sitä on mahdollista saada Heinolaan.
Löytyykö hyllystä kirja nimeltä "Muuratut tulisijat" tarkentavaa tietoa: Rakentajan käsikirja 7 Rakentajan tietokirjat 351 11.5.2016 Hei! Heinolasta löytyy Talonrakentajan käsikirja: 7 Muuratut tulisijat vuosilta 2001 ja 2008. Huhtikuussa koko Päijät-Hämeen kirjastojen tietokannat yhdistyivät ja samalla alkuivat seutukuljetukset kirjastojen välillä, joten tämän ansiosta on mahdollista saada myös muualta Päijät-Hämeestä aineistoa Heinolaan maksutta. Esimerkiksi Lahdessa on kyseistä teosta myös tuoreempana painoksena vuodelta 2012.