Haapavesi

Viimeisimmät vastaukset

9 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–9.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Haluaisin ottaa käyttöön ellibsin, miten voin kun en tiedä pinkoodiani? Kirikirjaston kortti on 69 29.11.2019 Hei! Pin-koodin saat kirjaston asiakaspalvelusta. Muista, että kirjastokortin tunnuksilla ja pin-koodilla Ellibsiin kirjaudutaan kirjaston e-kirjaston linkin kautta.
Luin 90-luvulla(?) kirjan, jossa Aasiassa (ehkä Thaimaa) matkalla ollut englantilainen nainen tuomittiin syyttömänä vankeuteen, matkatavaroista löytyi… 81 24.6.2019 Hei! Löytyy useita vaihtoehtoja: Nightingale, Rita: Elinkautinen vapaus. Kyseessä on elämäkerta. Ja tapahtuu Thaimaassa. Backman, Eeva: Kahdesti armahdettu: "Huume-Eeva" kertoo. Tämäkin on elämäkerta ja tapahtuu Thaimassa (Bangkok). Myös Sinclair, Marti: Saat unohtaa eilisen. Todellisuuspohjainen romaani, mutta tämä on Libanonissa.
Löytyykö lehteä: Kotiseutulehti Jokivarsi ajalta marraskuu-joulukuu v.1987? Lehdestä haluaisin Anne Posion kirjoittaman henkilöhaastattelun joka alkaa sivulta… 292 18.2.2015 Hei! Lehti löytyy paperimuotoisena Haapaveden kirjastosta ja mikrofilminä Oulun kaupunginkirjastosta. Mikä haluat kopion artikkelista pdf-tiedostona tai paperikopiona, voit ottaa yhteyttä jompaan kumpaan kirjastoista. Haapavesi: kirjasto(at)haapavesi.fi tai 044-7591256. Oulun kaupunginkirjasto: 044 703 7331 tai tietopalvelu.kirjasto(at)ouka.fi
Saisinko tietoa Mauri Kunnaksesta? 1343 7.10.2007 Mauri Kunnaksesta löytyy paljon tietoa hänen omilta nettisivuiltaan, jotka löytyvät osoitteesta: http://www.maurikunnas.net/ . Myös Otavan verkkosivuilla on tietoa Mauri Kunnaksesta: http://www.otava.fi/ . Kunnaksesta on kyselty myös aikaisemmin Kysy kirjastonhoitajalta –palvelustamme, vanhoja kysymyksiä ja vastauksia voi hakea kohdasta Arkisto.
Tyttäremme sai kasteessa nimekseen Mira Josefina Otteliaana. Tiedän mitä Mira tarkoittaa, mutta haluaisin selvityksen noille kahdelle muulle nimelle. Nimet… 1906 28.8.2007 Josefina on sisarnimi Joosef- nimelle. Joosef tarkoittaa ’Jumala antaa lisää (lapsia)’ ja pohjautuu heprean verbiin ’jasaf’. Otteliana taas on sisarnimi Otto- nimelle, joka on lyhentymä muinaissaksalaisista Od ja Ot-alkuisista nimistä. Od tarkoittaa ’omaisuus, rikkaus, tilanomistaja, varakas mies’. Lisää etunimistä kirjoissa Lempiäinen, Pentti: Suuri etunimikirja ; Vilkuna, Kustaa: Etunimet.
Kysyísin oiva Paloheimon Tirlittanista. Sehän on 50-luvulla kirjoitettu. Mitä voi sanoa kysymykseen, että mihin ympäristöön ja miljööseen Tirlittan on… 879 28.9.2006 Tirlittan ilmestyi vuonna 1953, sota oli ohi ja Suomi oli toipumassa sen aiheuttamista kauhuista. "Tirlittan lensi kanavaan, Tirlittan upposi, Tirlittan nousi pinnalle, Tirlittan hengitti". Tirlittanin vanhemmat ja sisarukset lentävät kuka mihinkin suuntaan ukkosen iskiessä heidän kotiinsa. Onko tuo ukkonen sota, avioero vai kenties tavallinen ukkonen? Tirlittan on orpotyttö "ihmisten ihmemaassa". Kirjan luvut alkavat nelirivisillä runoilla, joissa mainitaan myös Tirlittanin kulloinenkin olinpaikka: tori, vankila, huvila, pyhäkkö, sirkus ja sairaala. Onnellisessa lopussa "Tirlittan pääsi kotihin, Tirlittan riemuitsi, Tirlittan äidin, siskot sai, Tirlittan rakasti." Kai oleellisinta teoksessa on Tirlittanin etsiminen ja ihmiseksi...
Mistä saisin Nuorisoseuramarssin sanat, mahdollisesti myös nuotit? 1346 12.6.2006 Kyseessä lienee Nuorisoseuralaismarssi, jonka sanat ja nuotti löytyy Suomen Nuorisoseurojen Liiton sivulta pdf-tiedostona http://www.nuorisoseurat.fi/modules/ContentExpress/img_repository/nuori… .
On olemassa kirja, joka kertoo sanoin ja kuvin ympäri maailmaa olevista erilaisista meren äärellä olevista taloista. Tietääkö joku ko kirjan? 853 18.5.2006 Olisiko joku näistä etsimäsi: -Gutman-Hanhivaara, Idyllejä Itämeren rannalla -Darnoux, Family houses by the sea -Global architecture houses –sarjan osa 22 Ensimmäisessä talot ovat vain Itämeren alueelta ja viimeisessä suurin osa taloista on Yhdysvalloissa tai Japanissa. Suomenkielinen kirja on monien kirjastojen kokoelmissa, esim. Haapavedellä. Viimeinen kirja on muutaman suomalaisen yliopiston kirjaston kokoelmissa, mutta Darnouxin kirjaa ei ainakaan suomalaisista kirjastoista löydy.
On olemassa kirja, missä pääskynen ja kissa rakastuvat toisiinsa. Ilmeisesti lastenkirja. Mahtaako kukaan tietää nimeä ja tekijää? 932 18.3.2006 Kyseessä on Jorge Amadon kirja Kirjava Kissa ja Tytti Pääskynen : rakkauskertomus (1984).