Teen gradua kouluviihtyvyydestä ja kaipaisin kirjavinkkejä, tarvitsen lisää lähdekirjallisuutta. Mitä suosittelisit? Myös gradua varten tarvitsisin…

Kysytty

Teen gradua kouluviihtyvyydestä ja kaipaisin kirjavinkkejä, tarvitsen lisää lähdekirjallisuutta. Mitä suosittelisit? Myös gradua varten tarvitsisin tutkimuksenteko-oppaita.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kouluviihtyvyydestä on kysytty aiemminkin Kysy kirjastonhoitajalta –palvelussa. Löydät vastauksen palvelun arkistosta ( http://www.kirjastot.fi/tietopalvelu/arkisto.aspx ) kirjoittamalla hakukenttään sanan kouluviihtyvyys. Vastauksessa mainittujen teosten saatavuuden voit tarkistaa lähikirjastosi aineistohausta ( http://84.34.130.162/Scripts/Intro2.dll?formid=form1 ).

Tuntematta tarkemmin tutkimuksesi näkökulmaa on aineiston suositteleminen hieman hankalaa. Siksi onkin parempi, että selaat itse tietokantaa ja valitset sieltä sopivat viitteet. Suomen yliopistokirjastojen yhteistietokantaa Lindaa on mahdollista käyttää kirjastoissa. Helsingin yliopiston kirjaston tietokantaa Helkaa ( http://www.helsinki.fi/helka/ ), kuten muidenkin yliopistojen tietokantoja, voi käyttää kotoa käsin. Kokeile komentohaussa hakulauseketta koulu? and viihtyvyys. Viitteitä tulee useita kymmeniä.

Kun löydät työsi kannalta hyödyllisiä teoksia, tarkista niiden lähdeluettelot. Näin saat lisävinkkejä omaan tutkimukseesi.

Tutkimuksenteko-oppaita voit etsiä lähikirjastosi aineistohaulla esimerkiksi asiasanoilla tieteellinen kirjoittaminen, tutkimusraportit ja opinnäytteet.

Listoja tutkimuksenteko-oppaista on näillä sivuilla:
http://www.nyyti.fi/linkit_ja_artikkelit/artikkelit/kirjallisuus.htm
http://www.virtuaaliyliopisto.fi/palvelut/ovi/sivusto/index.php?kieli=f…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.