Palkkani on myöhässä kuukauden? Voinko vaatia korkoa tästä?

Kysytty
3.11.2011

Palkkani on myöhässä kuukauden? Voinko vaatia korkoa tästä?

Vastaus

Vastattu
4.11.2011
Päivitetty
4.11.2011

Epäselvyydet palkkauksessa, vuosilomassa, lomauttamisessa, irtisanomisessa jne. saatetaan ensin työnantajan tietoon. Jos työntekijä ei mielestään ole saanut työnantajalta kaikkia hänelle kuuluvia palkkoja, hänen on pyydettävä työnantajaltaan palkanmaksun oikaisua.

Jos saatavien suoritus viivästyy, työntekijällä on oikeus saada korkolaissa tarkoitetun viivästymiskoron lisäksi täysi palkkansa odotuspäiviltä, enintään kuitenkin kuudelta kalenteripäivältä.

Mikäli työnantajan asiaan ottama kanta ei tyydytä voivat järjestäytyneet työntekijät antaa asiansa luottamusmiehen hoidettavaksi.

Jos työntekijä ei kuulu ammattiliittoon, hän voi hakea saataviaan yleisessä alioikeudessa nostamallaan kanteella. Kanne on hänen itsensä pantava vireille. Tämä voi tapahtua esimerkiksi ottamalla yhteys asianajotoimistoon tai oikeusaputoimistoon. Asiassa voi ottaa yhteyttä aluehallintovirastoon työsuojeluviranomaiseen ohjeiden ja neuvojen saamiseksi.

Yhteystiedot: http://www.avi.fi/fi/virastot/lansijasisasuomenavi/Yhteystiedot

Myös kotipaikan työ- ja elinkeinotoimistosta voi saada neuvoja, ja jos epäilee, että työnantaja on maksukyvytön, siellä pitää tehdä palkkaturvahakemus kolmen kuukauden sisällä palkan erääntymisestä.

http://www.mol.fi/mol/fi/02_tyosuhteet_ja_lait
Yhteystiedot: http://www.mol.fi/mol/fi/05_tyovoimatoimisto

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.