Palatakseni Immi Hellènin Lasten riemut runoon kysyisin vielä että mistähän johtunee että tässä lukee että runon on kirjoittanut Gottfried August Bürger? https…

Kysytty
29.1.2021

Palatakseni Immi Hellènin Lasten riemut runoon kysyisin vielä että mistähän johtunee että tässä lukee että runon on kirjoittanut Gottfried August Bürger?

https://fi.m.wikisource.org/wiki/Lasten_riemut

Vastaus

Vastattu
1.2.2021
Päivitetty
1.2.2021

Runon tekijäksi on tosiaan toisissa lähteissä merkitty Gottfried August Bürger, mm. myös tässä Fono-tietokannan lauluksi sävelletyssä versiossa:

http://www.fono.fi/KappaleenTiedot.aspx?ID=f79c5e41-f381-4682-9f7f-8705…

Useissa lähteissä taas on kerrottu runon olevan Immi Hellenin kirjoittama. Alla linkki digitoituun versioon Immi Hellenin runokirjasta Lasten runokirja, jossa Lasten riemut -runo on sivulla 154: 

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/144873/Lasten_runokirja_Suo…

Lausuntataiteilija ja opetusneuvos Anna-Liisa Alanko teki väitöskirjansa Immi Hellenin runoudesta (Kotiveräjältä maailman turuille : kansalliset kasvatusaatteet Immi Hellénin runoissa, Joensuun yliopisto, 1997). Alangon mukaan Immi Hellenin omat runot on julkaistu kokoelmissa Lasten runoja (1898) ja Lasten runokirja (1930). Tämän hän kertoo myös Kansallisbiografian artikkelissaan Immi Hellenistä sekä toimittamassaan kirjassa Lasten riemut : luonnonkirjaa lukemassa, jonka nimikin on kysymäsi runon nimi.

Lasten riemut -kirja löytyy Helmet-kirjastoista:

https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1867242__Slasten%20riemut…

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.