Osaavatko useimmat autokouluun menevät jo ajaa autoa, eli he menevät sinne käytännössä vain saadakseen ajoluvan, vai eivätkö useimmat osaa?

Kysytty
6.11.2019

Osaavatko useimmat autokouluun menevät jo ajaa autoa, eli he menevät sinne käytännössä vain saadakseen ajoluvan, vai eivätkö useimmat osaa?

Vastaus

Vastattu
12.11.2019
Päivitetty
12.11.2019

Kysymystä voi tarkastella esim. henkilöautokorttiin vaadittavien ajo- ja teoriakokeiden tulosten valossa. Traficomin tilastojen mukaan vuosina 2011 - 2018 autokoulun käyneistä pääsi B-luokan ajokokeesta ensimmäisellä yrittämällä läpi enimmillään 72 %. Teoriakokeen ensimmäisellä yrittämällä selvittäneiden osuus vaihteli samalla jaksolla välillä 80 - 90 %. Jo näistä luvuista päätellen ajo-opetus ei ole vain muodollisuus.

Ajamisen osaaminen koostuu lisäksi monesta muustakin asiasta kuin ajoneuvon käsittelystä. Vaikka osaisikin käsitellä autoa, oikeassa liikenteessä ajaminen on oma haasteensa. Ajokokeen jälkeenkään ei kukaan ole vielä valmis kuljettaja, muistutetaan Autokoululiitosta.

Mahdollisia selvityksiä tai lisätietoa voi tiedustella Autokoululiitosta tai Liikenteen turvallisuuskouluttajat ry:stä (Liitu).

 

Tilastoja: https://www.traficom.fi/fi/tilastot/ajo-ja-teoriakoetilastot

Ajokorttilaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110386#L2P6

https://www.autokoululiitto.fi/ota-yhteytta.html

http://www.liitu.fi/yhteystiedot/

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.