Onko kukaan selvittänyt, mistä johtuu niin sanottu marsun laulu. Aina silloin tällöin kuulee marsuharrastajien kertovan, että heidän marsunsa laulavat öisin…

Kysytty
29.04.2009

Onko kukaan selvittänyt, mistä johtuu niin sanottu marsun laulu. Aina silloin tällöin kuulee marsuharrastajien kertovan, että heidän marsunsa laulavat öisin hieman samaan tapaan kuin kaskaat tai heinäsirkat. Ilmiö on harvinainen, esimerkiksi itse olen kuullut sen kaksi kartaa kahdeksan vuoden aikana. Mistä marsun sirittävä laulu siis johtuu?

Vastaus

Vastattu
04.05.2009
Päivitetty
04.05.2009

Kirjassa Marsunomistajan opas / Arja Linnavuori kerrotaan, että joillakin marsuilla on "sirkuttavan laulamisen" halu. Kyseessä voi olla sekä uros että naaras. Marsu voi sirkuttaa yöllä tai päivällä. Sirkutus voi kestää monta minuuttia kerrallaan. Laulava marsu vajoaa jonkinlaiseen keskittyneeseen transiin. Sirkutuksella tuntuisi olevan jonkinlainen laumaa kokoava merkitys ja marsu sirkuttaa usein myös jossakin jännittävässä muutostilanteessa - ehkä itseään tyynnytellen. Varmaa selitystä ilmiölle ei ole.

Marsusivustoja:
http://www.marsut.net
http://www.marsuyhdistys.net

8 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?