Onko kiinteistöhoidon palvelutason kuvauksesta kirjoitettu kirjaa tai artikkeleja? Miten voidaan määritellä haluttu palvelutaso esim. siivouksen, LVI…

Kysytty
10.1.2003

Onko kiinteistöhoidon palvelutason kuvauksesta kirjoitettu kirjaa tai artikkeleja? Miten voidaan määritellä haluttu palvelutaso esim. siivouksen, LVI-laitteiden ylläpidon, pihatöiden, jne. osalta?

Vastaus

Vastattu
14.1.2003
Päivitetty
14.1.2003

Rakennustietosäätiö ylläpitää kiinteistönhoitotiedostoa, joka on julkaistu ns. KH-kortteina. Näissä on ohjeistuksia kaikkeen kiinteistönhoitoon liittyvään. Tietoja KH-korteista saa osoitteesta http://www.rakennustieto.fi/KH/index.htm . KH-kortisto on asiakkaiden käytössä mm. Helsingin pääkirjastossa ja Itäkeskuksen kirjastossa.

Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry. on julkaissut internetissä asiakirjan, jossa selvitetään esimerkin avulla kiinteistönhoidon palvelutuotteita ja vastuurajoja (http://www.rakli.fi/Hkirja/osac.pdf ).

Ympäristöministeriön Asunto- ja rakennusosaston julkaisemassa Suomen rakentamismääräyskokoelmassa on Rakennuksen käyttö- ja huolto-ohje, määräykset ja ohjeet 2000 (http://www.finlex.fi/pdf/normit/6022-A4.pdf ), jossa säädetään, milloin rakennukselle on laadittava käyttö- ja huolto-ohje ja mitä sellaisen ohjeen täytyy sisältää. Varsinaisia normeja tässä asiakirjassa ei ole.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.