Olisiko mahdollisuus saada tuohon hakusivulle nappi josta saisi kaikki kirjastot valittua

Kysytty
12.2.2002

olisiko mahdollisuus saada tuohon
hakusivulle nappi josta saisi kaikki kirjastot valittua

Vastaus

Vastattu
13.2.2002
Päivitetty
13.2.2002

Oletan, että tarkoitat jotakin Kirjastot.fi -palveluista (http://www.kirjastot.fi/ ) löytyvää hakua, koska Turun kaupunginkirjaston sivuilla (http://www.turku.fi/kirjasto/ ) verkkokirjaston haussa löytyvät kaikki Turun kaupunginkirjaston toimipisteiden tiedot.

Mikäli tarkoitat kirjastojen aineistotietokantoja eli kirjojen hakua eri kirjastoista (Kirjastot ja kokoelmat -kanavalla, http://www.kirjastot.fi/../kirjastot/aineistohaku.asp tai pikahaku, http://www.lib.hel.fi/kirjastotfi2/pikahaku.htm ), on tällaisen napin lisääminen valitettavasti mahdotonta, koska aineistotietokannat ovat eri tietokannoissa ja niitä on yli 120. Tähän ongelmaan yritetään miettiä Suomen kirjastoissa ratkaisua.

Mikäli taas tarkoitat monihakuja, esim. Maakuntakirjastojen monihakua (Tiedonhaku-kanavalla, http://www.kirjastot.fi/showhierarchy.asp?hid=1247 ), on niissä aiemmin ollut tällainen vaihtoehto, mutta valitettavasti se ei toiminut oikein halutulla tavalla. Kaikkien kirjastojen valitseminen hidasti palvelua ja useimmiten, koska haku katkesi itsestään tietyssä ajassa, lopputulokseen tulivat vain nopeimmin toimivien yhteyksien aineistot.

Mikäli tarkoitat Kysy kirjastonhoitaja-palvelua, tällaisen vaihtoehdon lisäämistä suunnitellaan parhaillaan. Tällä hetkellä palvelussa kysytään lähintä kirjastoa, koska se helpottaa vastauksen muotoilussa (esim. aineistoa haetaan asiakkaalle lähimmän kirjaston kokoelmista).

Jos edellisistä mikään vaihtoehto ei vastannut kysymykseesi, lähetä se palveluun uudelleen ja täsmennä vähän tarkemmin, mitä hakusivua tarkoitat.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.