Olen lukenut kaikki Outi Pakkasen kirjat ja toivoisin lisää samanlaista lukemista. Voitko suositella kirjailijoita tähän gategoriaan?

Kysytty
6.5.2013

Hei,
olen lukenut kaikki Outi Pakkasen kirjat ja toivoisin lisää samanlaista lukemista. Voitko suositella kirjailijoita tähän gategoriaan?

Vastaus

Vastattu
7.5.2013
Päivitetty
7.5.2013

Outi Pakkasen dekkareissa seikkaillaan Helsingissä, joten voisin ehdottaa jännityskirjallisuutta, missä tapahtumapaikkana on Helsinki. Kirjailijoita: Matti Laine, Juha Numminen, Pentti Kirstilä, Matti Yrjänä Joensuu, Staffan Bruun, Matti Rönkä, Hannu Vuorio...

Voitte myös itse kokeilla hakua nettihakumme kautta:http://jkl226.jkl.fi/Aalto?formid=find2, Laittamalla asiasana kenttään Helsinki, Aineryhmä kaunokirjallisuudessa kenttään Jännitys, ja valitsemalla kirjastoksi Jyväskylän kirjastot. Pakkasen kirjoissa ovat mukana myös ihmissuhteet, joten yhtenä asiasanana voisi kokeilla myös tätä.

Ei välttämättä aivan samanlaisia, mutta Dekkarinetin (http://www.tornio.fi/index.php?p=PakkanenOuti) mukaan Pakkasen omia dekkarisuosikkeja ovat muun muassa Maria Lang, jonka dekkarit
innoittivat aikoinaan Pakkasta kirjoittamaan. Toinen suosikki on Georges Simenon, mitä hän kertoo lukevansa uudelleen ja uudelleen. Muiksi suosikeikseen hän mainitsee Henning Mankellin ja Patricia Cornwellin.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Muita hyviä kotimaisia naisdekkaristeja ovat mm.
Pirkko Arhippa, Leena Lehtolainen, Tuula Matintupa, Tuuli Rannikko,
Ritva Sarkola, Sirpa Tabet ja Aira Vuoristo

Harmi, että alkuperäinen kysyjä ei ole yksilöinyt, mikä Pakkasen teoksissa on se tärkeä asia: suomalaisuus, naistekijä, paikkakunta vai tyyli.
Ensimmäisen vastauksen mainitsemista tekijöistä helsinkiläisyys on toki tärkeä, mutta muuten useimmat teokset eivät juurikaan Pakkasen tyylisiä. Arin vastauksessa olen samaa mieltä, niissä ehkä Pirkko Arhippa lienee eniten Pakkasen tyylinen. Tosin miljöö on Turku ympäristöineen ja ratkaisijat poliiseja. Leena Lehtolainen - helsinkiläisyyttä ja espoolaisuutta hyvinkin. poliisit asialla enimmäkseen. Samaan kategoriaan kuuluu myös wanha kunnon Mika Waltari. Vanhemmista naistekijöitä ehdottaisin Eeva Tenhusta, ei helsinkimiljöötä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.