Netistä, lehdistä ja kirjoista löytyy paljon tietoa ihmisen kehon rasvaprosenteista. Lihasmassan suhteen tietoa ei ole niin helposti saatavilla. Kysynkin: 1…

Kysytty

Netistä, lehdistä ja kirjoista löytyy paljon tietoa ihmisen kehon rasvaprosenteista. Lihasmassan suhteen tietoa ei ole niin helposti saatavilla.

Kysynkin:

1. Kuinka paljon keskiverto aikuisen miehen lihakset painavat?
2. Kuinka monta prosenttia ne ovat hänen kokonaispainostaan?
3. Onko jotain kilo- tai prosenttimäärää, jota pidetään terveellisenä?

Kyse on nyt LUUSTOLIHAKSISTA - lihaksista, joita voi kasvattaa lihasharjoittelulla. Sydänlihas, hengitysteiden, virtsateiden ja ruuansulatuskanavan seinämien lihakset yms. ovat asia erikseen.

Vastaus

Vastattu

Tarkkoja keskivertoarvoja tuntuu olevan vaikea määritellä, koska mittaus on hankalaa ja koska luustolihasten massa vaihtelee paljon iän myötä ja riippuu myös esimerkiksi ihmisen pituudesta ja painosta. Tässä tutkimuksessa tutkittiin 468:n eri-ikäisen ja -painoisen miehen ja naisen joukkoa ja lihasmassa määriteltiin magneettikuvauksen avustuksella. Tulosten mukaan miehen luustolihakset painoivat keskimäärin noin 33 kilogrammaa ja muodostivat noin 38,4 prosenttia miehen kokonaispainosta.

Tässäkin tutkimuksessa todetaan, että tutkimustietoa luustolihasmassan määrästä ja jakaumasta on vähän. Täten luotettavaa tietoa siitä, mitä pidetään terveellisenä määränä ei näytä olevan. Löytyy erilaisia taulukoita normaaleista määristä kuten tässä Quoran keskustelussa. Varsinaisis suosituksia en kuitenkaan löytänyt.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.